La Vanguardia (Català)

Casa de les Punxes

-

S’acaba d’obrir al públic la casa de les Punxes, de l’arquitecte Puig i Cadafalch, a Barcelona. Un altre indret modernista es pot visitar de manera cultural o turística i ens permet endinsar-nos en el món de l’art. Fa poc vaig visitar la casa Amatller, que ja havia conegut sense restaurar, i que ara restaurada és d’una bellesa excepciona­l.

En saber d’aquesta nova obertura em ve a la memòria la llibreria Les Punxes, que es trobava als baixos de la casa, juntament amb la distribuïd­ora editorial, molt bonica a l’interior i que des del carrer ja et convidava a entrar-hi. A la vegada recordo la llibreria Cinc d’Oros, no gaire lluny a la mateixa Diagonal, així com la Llibreria Francesa, també propera. Tanmateix, cap de les tres ja no sobreviu.

El fet que aquesta casa ara s’hagi restaurat i es pugui visitar és una bona notícia; si més no, per al patrimoni històric de la ciutat. Penso, però, en quins seran els edificis actuals que en un futur explicaran la nostra societat i seran objecte de visita.

Potser seran els grans hotels que acullen els turistes, que van en augment? O potser seran els restaurant­s més moderns que ara estan de moda?

EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ

Torroella de Montgrí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain