La Vanguardia (Català)

Pla per apujar el preu de les zones blava i verda de Barcelona

- Redacció

L’Ajuntament té previst d’encarir les zones d’aparcament blava i verda de Barcelona. De fet, la primera proposta de les ordenances fiscals de l’any que ve que està perfilant el govern municipal que dirigeix Ada Colau ja preveu aquesta iniciativa. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va detallar ahir davant els micròfons de RAC1 que “no hem dit categòrica­ment que els preus pujaran, però el nostre pla de mobilitat ja parlava de dur a terme una reflexió global sobre l’aparcament”.

L’objectiu d’aquesta mesura és frenar l’ús del vehicle privat i, sobretot, reduir el nombre de cotxes que cada dia arriben a Barcelona. En aquest sentit, la regidora Vidal també va apuntar altres iniciative­s que, sens dubte, són menys impopulars que l’encariment de les zones blava i verda, com, per exemple, la construcci­ó de grans aparcament­s al voltant dels accessos de la ciutat. “No ens podem permetre la quantitat de cotxes que cada dia circulen per Barcelona”, va subratllar Vidal. Tot i així, també va voler deixar ben clar que els desplaçame­nts que es fan amb un vehicle privat només represente­n el 26% del total. “Més de la meitat de les persones que vénen de fora de Barcelona ho fan en transport públic”, va afegir la regidora Vidal.

La regidora també va parlar del fet que la final de la Supercopa d’Espanya de futbol, que tindrà lloc el 17 d’agost, acabi a una hora en què ja no funciona el metro. “És una qüestió que cal abordar, però si un privat decideix a quina hora se celebren determinat­s esdevenime­nts, el cost de les conseqüènc­ies no l’han de pagar tots els ciutadans, sinó ell”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain