La Vanguardia (Català)

Un pacient, víctima del robatori dels audiòfons a l’hospital Vall d’Hebron

- Barcelona

En Bienvenido va ingressar a l’hospital Vall d’Hebron per tractar-se una dificultat respiratòr­ia, i ara també té un problema auditiu: dissabte passat li van robar els audiòfons de l’habitació on està hospitalit­zat. La seva família ha denunciat el robatori als Mossos d’Esquadra.

En Bienvenido, de 80 anys, va arribar al centre el 27 de juliol, perquè tenia líquid a la pleura. Això li provocava greus deficiènci­es respiratòr­ies. Amb l’atenció dels metges ha aconseguit estabilitz­ar-se i s’està en una habitació de la tercera planta de l’hospital.

Dissabte passat, segons consta a la denúncia, cap a les nou de la nit, es va treure els audiòfons que sempre porta, ja que pateix una severa deficiènci­a auditiva. Els va deixar en un pot que va guardar al calaix de la tauleta de nit, que no té clau, i on també hi tenia el rellotge i la cartera. Tampoc no té un armari amb forrellat. Després es va adormir. L’endemà al matí, quan es va despertar i va voler posar-se els audiòfons, ja no eren on els havia deixat. La cartera i el rellotge, però, continuave­n al seu lloc.

A la denúncia també consta que el pacient va explicar el fet al personal d’infermeria i que junts van buscar els audiòfons per tota l’habitació, però no van tenir sort. La conclusió a la qual van arribar entre tots, segons diu el text, és que algú havia entrat a l’habitació i se’ls havia emportat. El preu dels aparells és d’uns 5.000 euros. A la denúncia també s’afirma que els familiars d’un malalt d’una altra habitació els havien dit que els havia desaparegu­t un moneder amb diners.

Fonts de l’hospital Vall d’Hebron que ha consultat La Vanguardia van assenyalar que els furts no són un problema al centre i que aquesta havia estat l’única incidència del cap de setmana. A més, la tendència pel que fa a aquest tipus de problemes, diuen, és a la baixa.

Extraofici­alment, mitjans de l’hospital van assenyalar que al mes es produeixen uns deu avisos per fets d’aquest tipus i que ells sempre recomanen denunciar-ho als Mossos, però que no tothom ho fa que, a vegades, els objectes tornen a aparèixer.

A Vall d’Hebron no hi ha càmeres de seguretat. El complex disposa d’un total de mil llits, amb una ocupació actual superior al 90%. S’estima que diàriament hi passen unes 40.000 persones. Segons l’hospital, els pacients tenen llocs amb pany i clau per guardar les seves pertinence­s, dada que es contradiu amb la denúncia. Els Mossos no tenen quantifica­ts quants furts es produeixen en centres sanitaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain