La Vanguardia (Català)

Banderas debuta com a dissenyado­r

“Vull ser l’amo del meu temps i de la meva carrera”, diu a la presentaci­ó de la seva línia de roba

- MARGARITA PUIG

Amb la mateixa passió amb què ha fet 92 pel·lícules i fa de majordom de tron a la Setmana Santa de Màlaga, Antonio Banderas estrena la seva nova faceta: la de dissenyado­r de moda al costat de Selected Homme.

Ja feia temps que li rondava pel cap –“com a mínim els vint anys durant els quals he estat treballant en el meu propi perfum per a Puig”–. I tot i que amb aquest precedent podria haverse llançat sense més ni més, ha volgut anar pas a pas “per respecte els grans dissenyado­rs amb qui, per descomptat, encara no competeixo”. Per això l’actor malagueny s’ha pres el seu temps i s’ha preparat a consciènci­a abans d’entrar de ple i posar-se a treballar en la seva pròpia línia masculina total look. Ahir la va presentar a Puerto Banús al costat de la seva inseparabl­e nòvia, Nicole Kimpel, que s’ocupa de les finances.

Durant l’últim any (i n’hi queden quatre més d’aprenentat­ge), Antonio Banderas ha començat a posar les bases de la seva nova vocació a la londinenca Central Saint Martins, una de les millors universita­ts de disseny del món. A més, potser també li serveix per ficar-se al paper de Gianni Versace, si finalment accepta el projecte dirigit pel danès Bille August. No és que no li agradi la proposta d’interpreta­r Versace, però té dubtes perquè, diu, se sent massa implicat amb el personatge. “Vaig conèixer en Gianni, vaig sopar a casa seva a Miami, on li van disparar el 1997, i la Donatella va muntar una desfilada espectacul­ar a la meva casa de Los Angeles...”. La figura de Versace va sortir a la conversa mentre Banderas portava i descrivia la roba “còmoda” de la seva col·lecció “de preus assequible­s i de l’estil d’Inditex, inspirada en el mediterran­i de Belmondo, Fellini... el del vell somni europeu”. L’actor diu que ha treballat un estil “retrofutur” i insisteix que tota la roba, que a partir d’avui ja està a la venda, la dissenya ell mateix, “però de veritat”. Així que no fa com algunes altres celebritat­s, en aquesta línia masculina que fa en col·laboració amb la firma danesa ha decidit fins a l’última costura, assegura.

Simpàtic i extraverti­t com pocs, ni Antonio Banderas ni l’expectació que sempre sorgeix al seu voltant donaven l’abast amb tanta novetat. Només es va posar seriós davant la frase d’avís “una última pregunta” del responsabl­e de controlar els temps de la premsa. Es va posar

molt seriós. “Quina és la pregunta? Avui mano jo...”. Tot seguit va assegurar que “el que busco amb aquesta marca de preus assequible­s és poder comprar, tard o d’hora, la meva llibertat i ser l’amo del meu temps i de la meva carrera. Decidir quan escriure i, sobretot, dirigir o actuar”.

Banderas, que va ser el primer actor espanyol que va saber internacio­nalitzar el seu talent, es va esplaiar en els detalls d’aquesta moda còmoda que fa uns mesos que ell ja utilitza: hi destaquen els folres, sempre blaus, els colls Mao (rodons) de les camises, perquè així “no es gasten”, i el “desgastat ideal” dels texans. Va mostrar les dues banderetes que fan al·lusió al seu nom i que, “encara que són un recurs fàcil”, sens dubte són el segell inconfusib­le de la seva col·lecció.

Banderas reflecteix una energia devastador­a. Potser per això

El malagueny assegura que encara no té clar si interpreta­rà Versace a la pel·lícula de Bille August

i, tot i el seu nou projecte empresaria­l, no afluixa amb la seva dedicació al cinema. Està a punt d’estrenar una telesèrie als Estats Units i continua treballant per tirar endavant 33, on interpreta­rà Pablo Picasso i parlarà dels 33 dies que va necessitar per pintar el Guernica. Però, a més, vol tornar a dirigir (com ja va fer a les pel·lícules Bojos a Alabama o El camí dels anglesos).

Tampoc no deixa de banda la seva vocació humanitàri­a. Demà, de fet, el dia del seu 56è aniversari, subhastarà una caçadora de cuir de Selected by Antonio Banderas procedent del seu propi armari. Els beneficis seran per a la Fundació Lágrimas y Favores, organitzac­ió que dissabte a la nit va celebrar la setena edició de la gala Starlite, on Banderas reuneix els seus famosos amics a la Cantera de Nagüelas. La subhasta s’organitzar­à a través de la plataforma en línia Totsbids.com, i s’estima que es podrien aconseguir 10.000 euros.

 ??  ?? La col·lecció de roba masculina de Banderas dóna protagonis­me als jerseis de coll
La col·lecció de roba masculina de Banderas dóna protagonis­me als jerseis de coll
 ??  ??
 ?? EFE ?? l Mao com el que ha portat a Marbella
EFE l Mao com el que ha portat a Marbella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain