La Vanguardia (Català)

Una il·lusió doble

Nadal juga amb l’entusiasme d’un nen, i amb Marc López es planta a quarts

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Alguna cosa té la nit en el complex olímpic de tennis, que s’hi viuen batalles colossals. Partits d’alta intensitat. Duels que cauen en un estira-i-arronsa on el suspens està assegurat. Un encanteri especial en què aquesta matinada hora espanyola es van envoltar la parella formada per Rafa Nadal i Marc López per deixar a la cuneta als argentins Juan Martín del Potro i Màxim González. Després de 2 hores i 25 minuts de vibrant espectacle els espanyols es van imposar per 6-3, 5-7 i 6-2 i ja estan als quarts de final. En aquesta fase s’enfrontara­n als veterans austríacs Peya i Marah, que són habituals dels dobles.

Nadal i López van haver de forjar-se la classifica­ció punt a punt. Sense parar. Sense desmai. Enmig d’un magnífic ambient, tot i que de vegades voregés el futbolísti­c pels càntics dels aficionats albicelest­es, el tàndem va saber jugar amb força i complement­ar-se. López, un especialis­ta en dobles, posava les jugades típiques de la modalitat. Aquella pilota creuada, aquell moviment a la xarxa, aquell angle específic. Mentrestan­t, Nadal treia els cops de geni i de talent. Aquella dreta poderosa, aquella recuperaci­ó impossible o aquella rematada en la línia. Però davant s’alçava poderós Del Potro, l’home que ho estava podent tot, el que va eliminar Djokovic de la prova individual i el que va tornar ahir a les pistes per guanyar un altre partit en solitari. Va arribar un punt cansat a la nit però va donar rèplica, i tant si la va donar. La seva alçària a la xarxa i els seus cops plans a la carrera van causar estralls en els rivals, però no els van poder rendir. “Cada partit que guanyem suposa redoblar la il·lusió”, va afirmar Nadal després del matx.

Nadal i López van jugar amb molt entusiasme. El millor que es pot dir de Rafa és que està amb la il·lusió d’un nen, traient el puny a passejar per celebrar els punts gairebé tantes vegades com quan era un xaval i vestia aquelles samarretes sense mànigues. Només cal veure com va celebrar l’últim punt, una rematada seva amb què va sentenciar el matx. Fins i tot es va penjar a collibè del seu amic Marc, molt més calmat.

Del Potro es va queixar que ahir va acabar l’últim i avui li havien posat dos partits gairebé seguits. Pel què fa a això Nadal va dir que “un dia li hi toca a un i un altre dia li toca a un altre. Jo també doblo demà (per avui) i vull pensar que qui posa els horaris ho fa amb bona voluntat”.

Si en la pista 2 s’havia viscut una àrdua baralla, a la central va planar l’ombra d’una nova eliminació d’un número 1. Encara que va ser només durant una estona. Serena Williams va aixecar dues boles de set a la primera mànega davant la francesa Alice Cornet, però la nord-americana va mantenir la pugna per emportar-se finalment el partit per 7-6 (5), 6-2. L’ensurt havia passat per a la gran campiona. I és que la nit arriba per a les emocions fortes.

Djokovic, adéu en dobles El que ja no les tindrà és Novak Djokovic, que també va quedar fora del quadre de dobles en perdre amb seu compatriot­a Zimonjic davant els brasilers Soares i Melo per 6-4, 6-4.

 ?? FERNANDO MAIA / EFE ?? Rafa Nadal i Marc López celebren la victòria davant els argentins Juan Martín del Potro i Màxim González
FERNANDO MAIA / EFE Rafa Nadal i Marc López celebren la victòria davant els argentins Juan Martín del Potro i Màxim González
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain