La Vanguardia (Català)

Les dones cauen en una derrota que estava prevista

Espanya 63 Estats Units 103

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Rio de Janeiro. Enviat especial

La fama, ben guanyada, la té l’equip masculí dels Estats Units, amb les seves figures de l’NBA, però les dones dels Estats Units sumen cinc ors olímpics consecutiu­s i han vingut a Rio de Janeiro a buscar el sisè, una ratxa millor que la dels homes, que van fracassar a Atenes 2004. Això ve a tomb perquè ahir els EUA van escombrar Espanya en el bàsquet femení, guanyant per 40 punts. L’endemà que les jugadores de Lucas Mondelo obtinguess­in una brillant victòria contra la campiona d’Europa, Sèrbia, no van poder fer res per presentar oposició davant les indiscutib­les favorites del torneig. Van caure de pallissa i van aprofitar per donar descans per precaució a Marta Xargay, amb unes lleus molèsties en un peu. El seu concurs és més important per a pròxims envits.

Espanya només va aguantar vuit minuts, en els quals va estar dues vegades al davant, fins que un parcial de 0-10 va fer que les nord-americanes hi posessin distància. Ja no hi hauria igualtat en cap moment.

La voluminosa derrota no hauria d’afectar gens la moral de les jugadores de Mondelo, que ja esperaven aquest resultat advers. L’entrenador va utilitzar el partit per fer provatures que en alguna fase de la competició poden servir contra altres rivals, començant per la Xina, a la qual s’enfronten demà. La jugadora més destacada de l’equip espanyol va ser Alba Torrens, amb 20 punts, mentre que Astou N’Dour en va aportar 13 més. Per part dels Estats Units van sobresorti­r en l’anotació la cèlebre Diana Taurasi (13) i Elena delle Donne (12).

“Hem perdut per 40 però en el nostre pla del campionat aquest partit no era important. És clar que si no jugues al 150% contra elles perdràs de 40, i encara que juguis al 150% potser també et guanyen per 40”, va assenyalar la capitana Laia Palau. Tot va segons estava previst.

 ?? SHANNON STAPLETON / REUTERS ?? Laia Palau en acció
SHANNON STAPLETON / REUTERS Laia Palau en acció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain