La Vanguardia (Català)

La selecció femenina debuta contra les favorites

- C. MARTÍN Rio de Janeiro

La selecció femenina de waterpolo ha canviat poc des de Londres 2012. Potser es troba a faltar la capitana, Jennifer Pareja, però el grup continua sent pràcticame­nt el mateix i el seu nucli sòlid el componen les mateixes que llavors van aconseguir la plata. El que sí que és diferent és el discurs i la manera en què expliquen, sense cap objecció, que a Rio aspiren a tot. I és que durant aquest anys han sumat un Mundial i també un Europeu.

Tot i que Miki Oca, el selecciona­dor, no es mulla i només anticipa que volen “fer-ho el millor possible” a la fase de grups, les seves noies sí que ho fan. Els és igual que avui hagin de debutar, precisamen­t, contra l’equip dels Estats Units, contra qui van perdre a la final olímpica de Londre, perquè, com aclareix Laura Ester: “Si vols guanyar a Rio has de jugar contra les millors”. Amb 26 anys, la portera del Sabadell és un dels referents de la selecció, on sempre es troba molt a gust.

“Estem llestes, gairebé fins i tot cansades de tant entrenar-nos aquí. El que volem és que arribi el moment de jugar. I, a més, som molt optimistes. Tenim possibilit­ats, clar que sí. Hi ha set equips que poden guanyar a Rio. Només el Brasil sembla una mica més enrere, la resta aspira a tot”, comenta Ester.

La selecció ha canviat quatre peces en relació amb Londres: Bea Ortiz, Clara Espar, Judith Forca i la jove de 16 anys Paula Leiton són les noves incorporac­ions d’Oca. L’equip es va haver de guanyar la plaça per a Rio al preolímpic de Gouda, on precisamen­t va disputar dos partits contra el seu primer rival olímpic, els Estats Units, tots dos amb derrota: 8-6 a la primera fase i 13-7 a semifinals.

Espanya tindrà al mateix grup Hongria i la Xina, amb qui, lògicament, s’ha de disputar la segona plaça que condueixi l’equip a les semifinals. Els Estats Units, el gran favorit, aspira a ser el primer equip que manté el títol. No ha perdut un torneig en què ha participat des dels Mundials de Barcelona de fa tres anys. El torneig de waterpolo femení va començar a disputar-se a Sydney 2000 i els primers campions van ser Austràlia, Itàlia i Holanda.

Mati Ortiz, un any més jove que Ester, coincideix amb ella: “Hem vingut amb moltíssime­s ganes i ho donarem tot. Hem treballat molt i molt dur i ara toca començar a jugar. I no ens preocupa ferho contra els Estats Units. És un equip molt bo i molt potent, però sabem que elles també ens respecten”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain