La Vanguardia (Català)

El Brasil i Neymar voregen el ridícul

El públic se’n va burlar corejant “Marta”

- CARLOS NOVO Madrid

La Canarinha no acaba d’arrencar en els Jocs i la torcida ja la pren decididame­nt contra Neymar, que havia de ser l’estrella que guiés el Brasil cap al seu primer or olímpic. Després del primer empat sense gols, contra Sud-àfrica, un segon 0-0 amb l’encara més modest Iraq ha posat el Brasil en una situació més que delicada. El fiasco es veu a venir després de la decepció que ja va suposar l’1-7 de les semifinals del Mundial passat. Sens dubte, el Brasil ja no és el que era.

Els aficionats que omplien diumenge el Mané Garrincha de Brasília només van aguantar fins al minut 70 de partit. Llavors van començar a corejar el nom de Marta, la capitana de l’equip femení del Brasil, cinc vegades guanyadora de la Pilota d’Or i que sí que està brillant en el torneig olímpic.

El millor que es pot dir d’aquest Brasil és que encara depèn de si mateix. Després del doble empat sense gols, la Canarinha en tindria prou per classifica­r-se guanyant el pròxim partit, diumenge de matinada, contra Dinamarca, que lidera el grup amb quatre punts. La danesa és una selecció amb poc pedigrí en un torneig que no està deixant gaires detalls per al record.

Juntament amb Neymar, els altres grans damnificat­s del Brasil són la resta de davanters: Gabriel Jesús, Gabigol i Luan. Entre tots quatre ja han tingut en 180 minuts 32 ocasions clares, però ni un gol marcat. Lent i aïllat per la dreta, Neymar amb prou feines ha tingut presencia en el joc. Pitjor li ha anat a Gabriel Jesús, de 19 anys, acabat de fitxar per Pep Guardiola per al Manchester City. Contra Sudàfrica va fallar un gol increïble a porta buida. Amb l’Iraq, qui va tenir un semblant trist honor va ser Renato Augusto, i per postres en el temps afegit.

Una mica millor li ha anat al tradiciona­l rival sud-americà del Brasil, Argentina. L’albicelest­e, en un equip amb Rulli (Reial Societat) i Correa (Atlètic) com a estrelles, va començar amb una derrota davant Portugal (0-2), però després ha aixecat el vol vencent (2-1) Algèria.

Les úniques seleccions que compten per victòries els seus dos partits són Portugal i Nigèria. També ha fet bon efecte Mèxic, medalla d’or als Jocs de Londres. La Tri va debutar amb un empat davant Alemanya (2-2) i va escombrar Fiji (5-1).

LA CLASSIFICA­CIÓ El Brasil està obligat a guanyar Dinamarca, líder del grup, per passar a la ronda següent

 ?? UESLEI MARCELINO / REUTERS ?? Neymar, un capità abatut
UESLEI MARCELINO / REUTERS Neymar, un capità abatut

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain