La Vanguardia (Català)

A punt per començar

Amb André Gomes, l’últim d’arribar, el Barça completa l’equip

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El 10 de juliol a l’estadi de SaintDenis van ser rivals a la final de l’Eurocopa. Ahir, quatre setmanes després d’aquell duel, André Gomes, portuguès i campió, i Samuel Umtiti, francès i subcampió, es van saludar al vestidor de la ciutat esportiva del Barcelona. Ara són nous companys. El migcampist­a i el central han estat els últims d’incorporar-se a la disciplina del Barça. Luis Enrique ja té l’equip complet. Només li falten Neymar i Rafinha, que es troben al Brasil disputant els Jocs. Així doncs, aquests 21 jugadors són els que demà seran al trofeu Joan Gamper contra el Sampdoria, els que intentaran conquerir el primer títol oficial, la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla (l’anada aquest diumenge 14 d’agost; la tornada, el 17) i els que hauran de començar també la Lliga, el dia 20, contra el Betis, ja que l’arribada de l’anhelat quart davanter s’està endarrerin­t.

Els 80 milions que s’ha gastat, de moment, el Barcelona aquest estiu ja estan operatius, juntament amb Messi, Luis Suárez, Iniesta, Busquets i Piqué. Per primera vegada, el tècnic asturià va tenir a la seva disposició els quatre fitxatges per a la nova temporada. Amb Denis Suárez ja hi treballa des del 9 de juliol, fa un mes exacte. El gallec durà el 6 a l’esquena, tal com volia. Lucas Digne, que ha triat el número 19, va debutar a Wembley després d’un parell d’entrenamen­ts amb el grup. André Gomes i Umtiti, els dos més cars –35 i 25 milions, respectiva­ment–, es van posar a les ordres de Luis Enrique. I encara que tots quatre no es coneixien personalme­nt, resulta que ja havien coincidit a Turquia en el Mundial sub-20 que es va disputar el 2013, la qual cosa dóna una idea de la joventut per la qual ha apostat el Barça al mercat.

“No puc esperar per començar”; així va descriure les seves ganes André Gomes quan va arribar a la sessió. La seva emoció per ser al Barça ja es va comprovar el dia de la seva presentaci­ó, quan es va fondre en una sentida abraçada amb el

Luis Enrique ja té tots els fitxatges i només li falta el quart davanter, que encara no arriba

seu pare, Casimiro, aficionat culer des de fa més de 15 anys. El portuguès estava citat ahir i ha estat dels pocs que no ha retallat les seves vacances. L’interior, que repetirà el 21 del València, reforça una zona on el Barça té molta qualitat amb Iniesta, Rakitic, Arda, Denis, Sergi Roberto i Rafinha.

També mantindrà el seu dorsal de l’Olympique de Lió, el 23, Umtiti. El central esquerrà, que haurà de competir amb Mascherano i Mathieu, ja es va entrenar dissabte a les instal·lacions del Barça, però ho va fer en solitari, ja que l’equip era a Londres, on va perdre contra el Liverpool per 4-0. Així doncs, per a ell va ser el primer dia amb el grup.

En les seves primeres hores, als dos nous se’ls va veure al centre del rondo més del que és habitual pagant la quintada de no estar acostumats a un exercici de l’escola Barça que sol fer sortir els colors als fitxatges.

André Gomes i Umtiti s’han creuat amb Thomas Vermaelen. Ahir se’n va oficialitz­ar la cessió gratuïta al Roma, que s’ha compromès per escrit que el jugador tingui una participac­ió activa durant el curs. El belga se’n va i ells arriben i debutaran al Gamper, com en els vells temps.

 ?? FC BARCELONA.CAT ?? El portuguès André Gomes davant de Claudio Bravo en l’entrenamen­t d’ahir
FC BARCELONA.CAT El portuguès André Gomes davant de Claudio Bravo en l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain