La Vanguardia (Català)

Molts meritoris i pocs cracs

Madrid-Sevilla, Supercopa a Noruega

- CARLOS NOVO Madrid

Reial Madrid i Sevilla disputen avui a l’estadi Lerkendal de Trondheim (Noruega) el primer títol oficial de la temporada, la Supercopa d’Europa (20.45 h, TV3 i Antena 3), un enfrontame­nt que agafa els dos equips curts de preparació i que sol tenir efectes secundaris. Iniciar la temporada tan aviat se sol acabar pagant molt car. El Madrid d’Ancelotti, que va guanyar la Champions a Lisboa (2014), va començar el curs següent com un coet, però es va ensorrar després de Nadal. La temporada passada va ser el Barcelona de Luis Enrique el que també va haver de començar molt aviat, i va patir una davallada física a l’abril que li va costar caure eliminat a la Champions i que va comprometr­e el títol de Lliga.

La Supercopa europea d’aquesta temporada té l’agreujant que es disputa després de l’Eurocopa de nacions, que ha escurçat les vacances dels jugadors que van arribar al tram final. El Madrid de Zidane ha volgut curar-se en salut i s’ha desplaçat a Noruega sense algunes de les seves grans estrelles, com Cristiano, Bale, Kroos, Pepe o Keylor Navas, aquest últim perquè va aprofitar l’estiu per fer-se una endoscòpia al taló del peu esquerre.

Com sigui que aquest és el segon estiu sense fitxatges galàctics de Florentino Pérez, aquest Madrid serà una barreja de suplents de luxe i de meritoris com Marco Asensio. El dubte a l’equip és la presència o no de Benzema, que va començar la pretempora­da amb molèsties físiques al maluc, cosa que ja és un clàssic de l’estiu. Es dóna per segura la presència de Morata, repescat del Juventus per 30 milions.

Si al Madrid hi ha dubtes, al Sevilla el que hi ha és, com gairebé cada any, un projecte nou que Monchi ha encomanat a Jorge Sampaoli després que Unai Emery se n’anés al PSG. El club sevillà ha traspassat o ha donat la baixa a jugadors com Banega, Coke, Gameiro, Llorente, Reyes, Diogo, Fazio i Krychowiak, entre d’altres, i ha portat Ganso, Mercado, Vietto i Kraneviter, per esmentar els més coneguts. És un equip per reinventar-se que aspira a competir de debò a la Champions, la seva assignatur­a pendent. Comença per la part més dura. Avui, el Madrid a la Supercopa europea. Diumenge rep el Barcelona en l’anada de la Supercopa espanyola. Déu n’hi do!

El Madrid ha deixat cinc titulars a casa: Cristiano, Bale, Pepe, Kroos i Keylor Navas

 ?? DON EMMERT / AFP ?? Zinédine Zidane
DON EMMERT / AFP Zinédine Zidane

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain