La Vanguardia (Català)

Roser reforça Mèxic

El fabricant de maquinària obté un préstec de 650.000 euros a través de Cofides

- BLANCA GISPERT

L’empresa Roser, fabricant de maquinària per a la indústria càrnia, vol ferse veure a l’altre costat de l’Atlàntic. Cofides (una entitat publicopri­vada de finançamen­t a empreses) li acaba de concedir un préstec de 650.000 euros per impulsar el centre productiu a Mèxic i obrir una delegació a l’est dels Estats Units a finals d’any. A més, la firma destinarà 250.000 euros de capital propi per reforçar l’aposta en aquests dos països.

Pere Mañé, actual gerent de la companyia basada a Cassà de la Selva, detalla que amb aquesta inversió Roser incrementa­rà la producció i autofinanç­arà més projectes al continent americà, operacions que calcula que donaran feina a cinc persones més fins a finals d’any. “Gràcies a les inversions i a un important projecte que hem tancat amb l’empresa de congelats Sigma Alimentos, preveiem que l’any que ve Mèxic assoleixi unes vendes de 3,5 milions d’euros i que la facturació als Estats Units s’acosti al milió d’euros”, avança el directiu.

Mèxic és avui el principal mercat estranger de la companyia. Hi va arribar fa 25 anys amb l’obertura d’una delegació comercial i l’any 2007 hi va inaugurar la fàbrica. Després de Mèxic, Roser ven la seva maquinària a Turquia (on col·labora amb Burger King), als Estats Units, Tailàndia, l’Uruguai, Portugal, Xile, Austràlia, l’Aràbia Saudita i Corea. Tot i així, Mañé apunta que enguany Rússia serà el principal mercat gràcies a un

Fundada l’any 1959, la firma de Cassà de la Selva també vol obrir una delegació als Estats Units a finals d’any

projecte amb el grup alimentari Auchan. És patent que les exportacio­ns tenen un pes significat­iu en l’activitat del fabricant. El 2015 van ser prop del 70% de les vendes, que van representa­r 18 milions d’euros i enguany sumaran 1 milió més. Si bé Mañé diu que el mercat estatal tindrà més pes en el curt termini gràcies a col·laboracion­s amb Campofrío i Cárnicas Tello.

Fundada l’any 1959 per Jaume Roser, l’empresa va començar produint maquinària per a la indústria càrnia en el sector de la higiene i, amb el temps, va ampliar l’oferta a l’àmbit de processos. Avui, dóna feina a 100 persones a Cassà de la Selva, 30 a Mèxic i 4 a les delegacion­s de Jordània, Portugal i Cuba. El seu propietari és Llucià Casellas, segona generació del negoci, i Antonio Vargas, soci de confiança de la família, en té una part minoritàri­a.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Pere Mañé, director, i els socis Llucià Casellas, Jaume Roser i Antonio Vargas
PERE DURAN / NORD MEDIA Pere Mañé, director, i els socis Llucià Casellas, Jaume Roser i Antonio Vargas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain