La Vanguardia (Català)

Enner Valencia

FUTBOLISTA

- CARLES RUIPÉREZ

El davanter equatorià de l’Everton (26) va escapar en ambulància de l’estadi durant l’Equador-Xile per esquivar la Policia que el buscava feia unes hores perquè el futbolista no havia pagat la pensió alimentàri­a de la seva filla.

Hi ha fugues famoses, com la del 1962 dels tres reclusos de la presó illa d’Alcatraz amb una pastera. No s’ha sabut mai més res d’ells ni de la seva precària embarcació, de manera que se suposa que van aconseguir arribar a terra ferma. També es va sortir amb la seva dijous a la nit Enner Valencia, de qui la policia tenia l’ordre d’arrest abans, durant o després del partit que jugaven l’Equador i Xile a Quito. Valencia no és un espia ni un agent secret ni un fugitiu, sinó un futbolista equatorià. I tot i així, el davanter, davant 40.000 mirades que poblaven les grades, se les va empescar per fer el salt a 12 agents que van anar a buscarlo a l’estadi. El jugador de l’Everton de la Premier anglesa va eludir la vigilància sortint del terreny de joc en llitera i abandonant l’estadi en ambulància.

Enner Valencia va ser titular. Va compartir atac amb l’espanyolis­ta Felipe Caicedo, que es va retrobar amb el gol i va batre Claudio Bravo per fer pujar el 3-0 definitiu –no marcava des de l’1 de maig al Sevilla–. Però València va estar a punt de no poder participar-hi.

Sobre ell pesava una ordre de detenció perquè no paga la pensió alimentàri­a per a la seva filla. Deu més de 15.000 euros i la mare el va denunciar. “Si té tants diners, per què no paga?”, es queixa l’exparella de Valencia, cedit pel West Ham a l’Everton de Koeman, que si vol fitxar-lo haurà de pagar 14 milions. Però davant l’incomplime­nt reiterat de les seves obligacion­s, la jutgessa no va mirar el nom, no li va importar que fos una de les estrelles de la Tri i va actuar.

Així doncs, la policia es va presentar a l’estadi d’Atahualpa abans de l’arribada de la selecció equatorian­a per esperar l’autocar. Allà va arribar el primer driblatge del futbolista. L’autobús va aparcar a prop de la porta d’entrada i els assistents de l’equip van formar un cordó per permetre que els jugadors baixessin. En ple tumult, Valencia es va escapolir i va entrar al vestidor. Tocava jugar.

I el davanter va estar al camp fins al 81, quan va ser caçat en falta pel xilè Isla. Allà va començar la persecució. L’àrbitre va autoritzar l’entrada del metge, que li va posar oxigen i de seguida va demanar el carretó sanitari per treure’l de la gespa mentre Ayoví es disposava a substituir Enner. La llitera es va dirigir cap a darrere d’una porteria, on va arribar una ambulància per traslladar el punta a un hospital, i els 12 agents, veient el que passava i que el seu objectiu se’ls escapava, van començar a córrer al darrere en una escena còmica. Davant d’això, alguns mitjans locals van començar a dubtar de la gravetat de la lesió i insinuaven que podria estar fingint i tot podria formar part d’un estratagem­a.

“És lamentable que certs membres de la policia no hagin col·laborat amb la detenció per complir a una ordre judicial”, es va queixar l’advocat de la mare de la nena. Tot i que la veritat és que l’ambulància va ser escortada per un comboi de seguretat. L’escàndol es va acabar al centre mèdic, quan, segons El Comercio, es va saber que la jutgessa d’unitat judicial nord de la infantesa i adolescènc­ia havia revocat, de moment, l’ordre d’arrest. La fuga havia estat un èxit. Però Valencia encara no ha pagat.

La mare de la seva filla va denunciar el futbolista perquè deu més de 15.000 euros de la pensió

 ??  ??
 ?? GUILLERMO GRANJA / REUTERS ?? El davanter va rebre una falta al minut 81 i la lesió li va servir d’excusa per no sortir arrestat de l’estadi
GUILLERMO GRANJA / REUTERS El davanter va rebre una falta al minut 81 i la lesió li va servir d’excusa per no sortir arrestat de l’estadi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain