La Vanguardia (Català)

Sergio Ramos

FUTBOLISTA

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El defensa del Reial Madrid i de la selecció espanyola (30) va reaccionar malament després de cometre el seu quart penal de la temporada en dotze partits. “Que gaudeixin ara els que critiquen perquè després faré callar boques”, va dir.

Hi ha diferents maneres d’encaixar un error: fustigant-se, com va tornar a fer Javier Mascherano després de fallar contra el Perú; dient que l’equip ha perdut per culpa teva, com Ter Stegen a Vigo; digerint la situació i assegurant que així també s’aprèn, com va exposar l’il·lustre Gigi Buffon després de la seva cantada davant Vitolo. O reaccionan­t de manera contundent i assegurant que tots aquells que et critiquen acabaran havent de tancar la boca. Això últim ho firma el defensa del Madrid i de la selecció espanyola Sergio Ramos. L’andalús està protagonit­zant un inici de curs farcit d’imprecisio­ns impròpies d’un jugador de la seva qualitat, de la seva trajectòri­a i de la seva experiènci­a.

Però plou sobre mullat en el seu cas, ja que la seva Eurocopa de l’estiu passat també va resultar molt deficient: va ensenyar una baixa forma i una mala presa de decisions alarmant. “Com diria l’avi [Luis Aragonés], jo tinc el cul pelat en això. Que gaudeixin ara els que critiquen perquè després ja faré callar boques. Ni m’han pujat els fums amb els elogis ni em destruiran amb les crítiques”, va sentenciar el futbolista. La reacció de Ramos es va produir després del partit de dijous a Itàlia, en el qual el central va cometre un penal sobre Eder que va impedir que Espanya s’emportés els tres punts de Torí. Com altres vegades aquest curs Sergio Ramos es va mostrar impulsiu, una mica passat de voltes i descontrol­at, fins a l’extrem que en la primera part Montolivo es va lesionar després d’una escomesa de Ramos i es va trencar els lligaments del genoll. Sis mesos de baixa per a l’italià.

Ramos va tornar a ficar la pota quan ja tenia una targeta groga i va tenir sort que el col·legiat li perdonés l’expulsió decretant la pena màxima. És el quart penal que li assenyalen en els dotze partits que ha jugat aquesta temporada. I encara li van haver de xiular el cinquè, a Cornellà, però el col·legiat es va equivocar i no el va decretar.

Sobre el de Torí el futbolista es va queixar. “És un penal rigorós, d’aquests que se’n xiulen un de quaranta. No ho sé, em tenen agafada la matrícula. Però no culparé l’àrbitre: no estic orgullós del penal”, va dir el madridista, que també va lamentar que últimament li toca passar gairebé sempre el control antidopatg­e.

Ramos també va afirmar que a Itàlia aplaudeixe­n Buffon encara que falli mentre que a Espanya de seguida es critica. La resposta del porter tampoc no va tenir pèrdua: “Si falles una vegada a l’any no entenc que et critiquin. Si ho fas una vegada al mes, sí”. En aquest moment Ramos està més a prop del mes que de l’any.

A més, es nota que no està fi en el fet que es veu obligat a fer faltes fora de lloc i ja ha estat amonestat en sis ocasions. Com que no li ha faltat mai cor ha intentat compensar les seves mancances defensives amb el seu olfacte rematador i si la seva temporada no és encara més negativa és perquè a l’altre àrea ha marcat tres gols.

Però de la mateixa manera en què el primer que s’exigeix a un porter és que pari pilotes, el més important per a un defensa és que no cometi errors a l’hora de contenir l’adversari.

Ja a França durant l’Eurocopa no va trobar el seu millor nivell. Va fallar un penal vital contra Croàcia en un partit que hauria pogut col·locar Espanya per la part més senzilla del quadre i en l’eliminació contra Itàlia va cometre una falta absurda sobre Pellè que va ser l’origen del primer gol.

L’arribada de Julen Lopetegui per Vicente del Bosque a la selecció no ha canviat el seu estatus d’intocable a la roja. El nou tècnic ha comptat en els tres partits amb el madridista, que sempre pot dir que ha comès el seu primer penal amb la selecció en el seu partit internacio­nal número 139.

Ahir va sortir a defensar-lo el seu company Nacho des de Torí. “En Sergio està bé, té molta experiènci­a; ens ha donat moltes coses i és veritat que com qualsevol jugador ha comès errades, però és un capità dels que més experiènci­a tenen. El veig preparat per al que vingui”, va afirmar el defensa blanc.

Als seus 30 anys, a Ramos encara li queda molt de futbol al davant, temps en què pot aprendre a controlar els seus impulsos, tant davant l’atac rival com davant d’un micròfon.

Mascherano, Ter Stegen i Buffon reaccionen amb humilitat després de fallar; Ramos, amb una bravata Intocable al Madrid i a la selecció, l’andalús està jugant amb molta més passió que cap

 ??  ??
 ?? ANTONIO CALANNI / AP ?? El defensa Sergio Ramos a terra durant l’Itàlia-Espanya de dijous
ANTONIO CALANNI / AP El defensa Sergio Ramos a terra durant l’Itàlia-Espanya de dijous
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain