La Vanguardia (Català)

Barcelona i els creuers

-

Amb referència a la carta “La pressió turística” (18/IX/2016), pel sector dels creuers és de vital importànci­a que els viatgers siguin ben rebuts a les destinacio­ns que visiten i, en ocasions, les xifres poden donar lloc a confusió.

Les visites a Barcelona provinents dels creuers suposen poc més del 3% del total. Segons xifres del port, dels 2,5 milions de moviments de passatgers durant l’any 2015, més de la meitat, el 55%, correspone­n a operacions d’embarcamen­t o desembarca­ment. Aquests viatgers o bé amplien la seva estància o es dirigeixen directamen­t a l’aeroport per retornar al seu lloc d’origen. En el primer cas, la seva estada es troba ja taxada a través de la taxa turística existent, i en el segon cas simplement no visiten la ciutat.

Els creuers generen una important contribuci­ó econòmica a les ciutats que visiten: una facturació de 800 milions d’euros l’any i permeten mantenir quasi 7.000 llocs de treball a Catalunya, segons un estudi fet l’any 2015 per la Universita­t de Barcelona. Com a associació, advoquem per un estudi detallat sobre l’activitat dels creuers. Només així serà possible dimensiona­r el seu impacte real i no posar en perill aquesta història d’èxit per a la ciutat.

ALFREDO SERRANO

Director de CLIA Espanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain