La Vanguardia (Català)

Colau demanarà la llicència d’obres a la Sagrada Família

L’alcaldessa es reunirà amb els responsabl­es del temple per “normalitza­r una situació que fa més de 100 anys que dura”

- SILVIA ANGULO Barcelona

Les obres de la Sagrada Família es fan sense cap llicència d’obres concedida per l’Ajuntament de Barcelona. Sí que hi va haver un permís que es va sol·licitar al municipi de Sant Martí de Provençals quan es va començar a construir, el 19 de març del 1882, 15 anys abans que fos annexionat a la capital catalana. Durant tots aquests anys els treballs han continuat amb total normalitat emparant-se en el silenci administra­tiu. Cap ajuntament anterior no els havia reclamat el document... fins ara. L’alcaldessa Ada Colau ha sol·licitat una reunió als responsabl­es del patronat del temple per buscar conjuntame­nt una solució a aquesta falta de llicència d’obres. Ahir fonts municipals van indicar que l’equip de govern vol que aquesta construcci­ó “tingui les mateixes condicions que la resta dels procedimen­ts i les actuacions que es duen a terme a la ciutat”.

Serà la primera reunió entre l’alcaldessa i els responsabl­es del temple. Fa uns quants dies l’arquitecte en cap de les obres, Jordi Faulí, reconeixia que no hi ha cap mena de contacte, malgrat els nombrosos temes per abordar, com les expropiaci­ons de pisos que s’haurien de dur a terme si es construïss­in l’escalinata i el passeig davant la façana de la Glòria, al carrer Mallorca.

Sobre el permís d’obres, l’Ajuntament “situa en la normalitat el fet de parlar d’una situació que fa més de 100 anys que dura i que, per tant, en algun moment val la pena tractar”. Adverteixe­n que aquest diàleg es farà sense presses i “amb voluntat d’acord, i sense posar mai en dubte la continuïta­t dels treballs que es desenvolup­en al temple”.

Aquest no és l’únic front que s’ha obert aquestes setmanes als responsabl­es de la Sagrada Família. Si en l’últim ple municipal el regidor d’Arquitectu­ra, el socialista Daniel Mòdol, qualificav­a el temple de “mona de Pasqua gegant” i, quatre dies després, apuntava que ja no era una obra de Gaudí, aquesta mateixa setmana la CUP demanava que s’apliqués al temple una taxa per l’ocupació dels turistes de les voreres que hi ha davant la basílica. Ahir els responsabl­es de la Sagrada Família van emetre un comunicat per aclarir que la junta constructo­ra “té per objectiu prioritari la construcci­ó del temple d’acord amb el projecte que va dissenyar Antoni Gaudí”. També van puntualitz­ar que “es treballa d’una manera escrupolos­a amb les directrius que l’arquitecte va deixar escrites, dibuixades o en models”. Sobre el turisme, van reconèixer que els veïns són els que reben d’una manera directa l’impacte dels visitants i que treballen per pal·liar els problemes que es puguin generar.

 ?? DAVID AIROB / ARXIU ?? En primer terme la maqueta de la Sagrada Família acabada; al darrere, la incipient torre de Maria
DAVID AIROB / ARXIU En primer terme la maqueta de la Sagrada Família acabada; al darrere, la incipient torre de Maria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain