La Vanguardia (Català)

Les flors prenen Colom

La polèmica alimenta l’expectació davant la decoració del monument

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Alumnes de l’Escola d’Art Floral i Dissenys de Jardins de Catalunya van ultimar ahir la decoració de la base del monument a Cristòfol Colom. “Molt bé, nois, molt bé...”, va dir per animar-los, d’una manera molt espontània i, sobretot, molt efusiva, un ciutadà anònim de mitjana edat que passava amb bicicleta. Avui comença l’edició número 54 de la Festa del Roser de la Rambla, un sarau colorit muntat principalm­ent per l’entitat Amics de la Rambla i que rep la col·laboració de Turisme de Barcelona. Aquest any la festa torna a batre els seus propis registres i ofereix una dotzena de racons ben engalanats amb centenars de milers de pètals. Des de les estalactit­es penjants del centre comercial El Triangle fins a...

Al voltant de 400 testos de bromèlies i orquídies ja adornen el segon pedestal de l’històric record de Barcelona al navegant. Es tracta de la primera vegada que aquest monument s’embelleix amb motiu de la Festa del Roser. I la veritat és

La Festa del Roser convida els ciutadans a tornar a comprar rams a les parades, a tornar a aquest passeig

que la recent proposta del grup municipal de la CUP de substituir aquest conegut símbol de la ciutat per un altre que reti homenatge a totes les víctimes del colonialis­me està convertint el descobrido­r en protagonis­ta accidental de la festa. “Que els quedi clar que Colom no es toca”, va insistir el ciutadà de la bicicleta, aquesta vegada d’una manera una mica més vehement. Mentrestan­t, un cor format per persones grans va interpreta­r cobles del bàndol republicà. Altres jubilats van fer una exhibició de ball country. Ahir els diferents casals d’avis del districte de Ciutat Vella van muntar un escenari al final de la Rambla.

“Ja fa unes quantes setmanes que vam decidir decorar el monument a Colom, incorporar-lo a la festa d’aquest any –explica Fermín Villar, el nou president d’Amics de la Rambla–, però sí tota aquesta polèmica serveix perquè els barcelonin­s s’animin a visitar la Rambla, benvinguda sigui”. Perquè, tal com afegeix el mateix Villar, l’objectiu no és cap altre que recuperar velles tradicions ciutadanes, i també inventar-ne alguna de nova... tot el que sigui necessari per animar els barcelonin­s a tornar al seu vell passeig. Recordeu quan els barcelonin­s baixaven a la Rambla a comprar flors? Recordeu quan els floristes de la Rambla venien principalm­ent flors en lloc de clauers de la Sagrada Família, imants de record del camp del Barça i llavors de plantes que quan creixen adopten formes fàl·liques?

El programa de la Festa del Roser d’aquest any el completen xocolatade­s, algunes jornades de portes obertes, algun concert, una invitació a pensarse un desig... Només un. “Repartirem unes 4.000 flors –continua el president d’Amics de la Rambla–, convidarem la gent a enganxar-les en un cistell de vímet de quatre metres d’alt instal·lat davant el Palau de la Virreina, i que pensi un desig. Ho fem des de fa quatre anys, però ens agradaria que es convertís en una nova tradició”.

 ?? DAVID AIROB ?? Més de 400 testos. Alumnes de l’Escola d’Art Floral van adornar el monument amb orquídies i bromèlies
DAVID AIROB Més de 400 testos. Alumnes de l’Escola d’Art Floral van adornar el monument amb orquídies i bromèlies
 ?? DAVID AIROB ??
DAVID AIROB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain