La Vanguardia (Català)

L’empresa de radars reclama 100.000 multes no validades a la Paeria

- PAU ECHAUZ Lleida

La concession­ària del servei de control semafòric i de velocitat, l’UTE Mobilitat Lleida, format per les empreses Arnó i Sice, ha presentat un recurs contenciós administra­tiu contra l’Ajuntament de Lleida en el qual reclama una indemnitza­ció propera al milió d’euros per les multes no validades durant l’any 2014 i que correspone­n a més de 100.000 fotos de vehicles que circulaven per la ciutat entre 55 km/h i 65 km/h.

La concession­ària creu que ha de ser compensada i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, nega aquesta interpreta­ció del contracte i defensa que les multes s’imposin a partir de 65 km/h. Segons la versió de l’UTE, la decisió de multar a partir de 65 és “unilateral”, mentre que l’alcalde afirma que va ser “de comú acord”.

El grup municipal del Comú de Lleida, que va revelar el recurs interposat, ja que va tenir accés a l’expedient, assegura que a l’informe es xifra en 938.835 euros la quantitat reclamada com a compensaci­ó per captures de radar i fotos de semàfor vermell no validades correspone­nts al 2014.

Segons el portaveu del Comú, Carlos González, es demanen 9 euros per cadascuna de les 86.521 captures no validades (amb velocitats entre els 55 km/h i els 64 km/h) des de l’inici de funcioname­nt dels radars i 9 euros més per cadascuna de

L’alcalde de Lleida defensa que les sancions s’imposin només a partir dels 65 km/h

les 17.794 infraccion­s no validades de radars (amb velocitats superiors a 65 km/h) i semàfors vermells fins al 19 d’agost del 2014.

Segons González la decisió de multar a partir de 65 km/h va ser del mateix alcalde i considera que “l’empresa reclama compensaci­ons davant una decisió arbitrària i amb ànim electorali­sta”. Fonts de l’UTE neguen que el recurs tingui reclamació econòmica i assenyalen que el seu objectiu és que el jutge estableixi la interpreta­ció correcta del contracte i que fixi la indemnitza­ció.

L’alcalde, Àngel Ros, considera aquest contenciós com “un més dels dos-cents que la Paeria afronta anualment” i veu “normal que l’empresa vulgui guanyar més diners; és la seva manera d’exercir pressió, però no em preocupa, guanyarem la demanda”. Segons Ros, s’ha demostrat que la circulació a menys de 65 km/hora és l’adequada per a la ciutat i es fonamenta en les estadístiq­ues que confirmen un descens de víctimes i accidents de trànsit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain