La Vanguardia (Català)

Congelació de les tarifes de la zona blava i la grua per al 2017

- DAVID GUERRERO Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona congelarà els preus de les zones blava i verda, la grua i el Bicing l’any que ve. Per segon exercici consecutiu, el govern de Colau aposta per no tocar els preus dels serveis gestionats per l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM).

La congelació de tarifes va ser aprovada dijous al consell d’administra­ció de BSM. La mesura va rebre el suport de BComú, el PSC i CiU, i Ciutadans i ERC es van abstenir. El PP va ser l’únic partit que va votar en contra. Els populars critiquen que no hi hagi baixades de tarifes i es consolidi el dèficit del Bicing, que acumula dotze milions de pèrdues anuals, en la mateixa línia d’exercicis anteriors.

Entre les inversions previstes en el pressupost de BSM per a l’any que ve hi ha 21,8 milions d’euros que aniran destinats a comprar 2.800 nous parquímetr­es. Les actuacions a les àrees d’aparcament de pagament s’emportaran el 60% de les inversions de BSM.

En canvi, el zoo de Barcelona només rebrà 1,4 milions d’euros per a inversions de mantenimen­t. El portaveu adjunt del grup popular, Javier Mulleras, va criticar ahir “la falta d’aportacion­s per millorar i garantir que Barcelona tingui un zoo del segle XXI”, i va valorar que la falta de diners per a nous projectes es deu a la previsió de perdre visitants en el pròxim exercici.

El pressupost de BSM haurà de passar pel plenari municipal, en el qual pròximamen­t també es debatran les ordenances fiscals. L’equip de govern ja treballa en les negociacio­ns amb els partits de l’oposició per tirar endavant els impostos del 2017. ERC, que l’any passat va votar a favor, avui debatrà la posició que han de tenir els republican­s amb la mirada posada en el futur per erigir-se com una alternativ­a al govern de Colau.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain