La Vanguardia (Català)

Perfums mediterran­is

El restaurant Estimar és un homenatge als sentits

-

La creativita­t presentada amb discreció i la tecnologia aplicada amb elegància són caracterís­tiques que escassegen en la cuina actual. Rafa Zafra, cuiner de molta experiènci­a i nivell, després d’anys amb Ferran Adrià i tota una carrera a l’Hacienda Benazuza, on guanya la segona estrella, sent nostàlgia de cuinar entre amics, treballar amb els millors productes del seu imaginari i cuidar dels petits detalls. Acostar-se, en definitiva, encara que sigui durant uns mesos a l’any, a la seva família i a les seves aficions.

La posada en marxa del macroproje­cte entre el Cirque du Soleil i Adrià a Eivissa l’ha posat al capdavant d’una nau de proporcion­s gegantines: 45 cuiners i més de 200 persones treballen per al sopar xou més espectacul­ar de l’any. Amb aquests galons i amb una responsabi­litat tan tremenda com aquesta, no és estrany que Zafra hagi buscat un pla B, una hàbil alternativ­a que li permeti repartir afecte i rebre l’escalf i l’estima dels seus amics i clients.

Amb Anna Gotanegra, filla de Roses i emparentad­a amb la més antiga tradició de negociants de peix, ha pres una doble decisió: constituir-se en parella i obrir, plegats, un diminut restaurant en un lloc recòndit de Ciutat Vella.

Estimar, que només fa cinc mesos que està obert, rep diàriament un carregamen­t dels millors productes del cap de Creus: espardenye­s, llobarros, escórpores i gambes que s’ordenen a la cuina al costat dels percebes de Roncudo, les anxoves de Santoña i les ostres de Guillardea­u. Un festival de colors i sabors només apte per a la sensibilit­at i el talent d’un gran xef, honest i amb sentit. La cuina treballa al voltant dels clients, els cuiners es barregen amb els cambrers, els focs canvien de temperatur­a, la més apropiada per a cada plat per mantenir intactes les virtuts del producte. I el comensal assisteix entusiasma­t a una festa on el protagonis­ta no és sinó el gaudi personal.

Un restaurant que us assegura un homenatge intens i gustatiu.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Anna Gotanegra i Rafa Zafra són els dos propietari­s del restaurant Estimar
ANA JIMÉNEZ Anna Gotanegra i Rafa Zafra són els dos propietari­s del restaurant Estimar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain