La Vanguardia (Català)

La Fiscalia reclama al jutge que detalli els presumptes delictes del davanter i el Barça

- Madrid

La investigac­ió sobre el cas Neymar prosseguei­x a l’Audiència Nacional en un clima d’aparent pugna entre la Fiscalia i el jutge encarregat del cas, José de la Mata. L’últim episodi ha arribat per part d’un escrit del fiscal José Perals en què sol·licita al jutge que dicti una interlocut­òria en la qual precisi amb detall els delictes de què s’acusa el jugador brasiler i el Barça. Aquesta interlocut­òria seria l’equivalent al processame­nt en el procedimen­t ordinari.

La Fiscalia basa la seva petició en la creença que el jutge no ha complert estrictame­nt l’ordre que va rebre de l’Audiència per prosseguir la investigac­ió sobre Neymar quan el setembre passat la Sala Penal va reobrir el cas, que el mateix De la Mata havia arxivat. L’esmentada reobertura havia estat sol·licitada per la Fiscalia, que estava en desacord amb el sobreseïme­nt acordat pel magistrat.

Plou sobre mullat, per tant, perquè en l’episodi previ el jutge va arxivar el cas, el fiscal va recórrer i va aconseguir que la Sala Penal acceptés la seva impugnació; això va obligar De la Mata a continuar amb el tema. I per continuar, Perals estima que ara s’ha de dictar una interlocut­òria de conversió de les diligèncie­s instruïdes en un procedimen­t abreujat. Això implica redactar una resolució en la qual es faci un relat més o menys detallat de fets sobre els delictes que s’imputen als inculpats pel fitxatge de Neymar.

El jutge De la Mata, en canvi, va considerar que “en compliment estricte” de l’ordre de l’Audiència n’hi havia prou amb una breu interlocut­òria en la qual demanava a les parts que es pronuncies­sin sobre la procedènci­a o no d’obrir la fase de judici oral. Davant d’això, Perals ha estimat que no s’estan atenent les ordres donades i ha sol·licitat al jutge que deixi clar qui i per què estan imputats en aquest cas, mitjançant l’esmentada interlocut­òria, perquè mentre no es faci s’haurà “defugit” l’ordre donada per l’Audiència.

Es tracta, per tant, d’una discussió summament tècnica però reveladora de les percepcion­s enfrontade­s del jutge i la Fiscalia sobre el cas Neymar. A part del mateix jugador i del club blaugrana, els investigat­s són el pare del davanter i Sandro Rosell i Odilio Rodrigues, expresiden­ts respectiva­ment del Barça i del Santos, entitats totes dues també imputades com a persones jurídiques. La querella inicial va ser presentada pel fons DIS, que es va considerar perjudicat pel fitxatge de Neymar per acords previs amb el jugador.

 ?? DANI DUCH / ARXIU ?? El pare de Neymar ja va declarar
DANI DUCH / ARXIU El pare de Neymar ja va declarar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain