La Vanguardia (Català)

Un any d’avenços per a la logística 4.0

-

La quarta revolució industrial ja és aquí i fusiona el món virtual amb el real, amb l’objectiu que les empreses siguin més eficients. En els processos logístics, els vehicles de manutenció ja formen part de la indústria digital. Linde Material Handling dóna resposta als seus clients, i ha presentat en 2016 una completa gamma de solucions integrals que inclouen des de l’automatitz­ació i la interconne­xió, fins a la personalit­zació i la gestió energètica. Estem davant d’una nova revolució industrial: la indústria 4.0, que integra els objectes físics amb la interconne­xió de dades, l’automatitz­ació dels processos productius i per descomptat el transport intern de mercaderie­s, emmagatzem­atge, lliurament­s, gestió de magatzems ... en definitiva, l’anomenada logística 4.0. I l’aposta clara i ferma de Linde Material Handling Ibérica és liderar l’oferta en qualsevol tipus de solucions intralogís­ticas que s’adeqüin a les necessitat­s presents i futures de les empreses. Com explica el seu director gerent, Jaume Gener Bover, “a causa de la internet de les coses, molts dels nostres clients estan experiment­ant un canvi qualitatiu en el desenvolup­ament de la seva operativa logística, i desde Linde oferim solucions que responguin a un mercat i a unes necessitat­s més estrictes pel que fa a eficiència, transparèn­cia, seguretat, control i contenció de costos. A més, la companyia continua innovant i presenta solucions cada vegada més personalit­zades i desenvolup­a vehicles propulsats amb noves formes d’energia que els fan cada vegada més eficients.”

Automatitz­ació: solucions per a l’ “Smart factory”

La intralogís­tica automatitz­ada, en què els límits entre el manual i el totalment robotitzat es difuminen, fa creure en un canvi de paradigma. Les “smart factories” (fàbriques intel·ligents) requereixe­n vehicles automatitz­ats, capaços de manipular les mercaderie­s de forma autònoma i al seu torn comunicar-se amb altres equips que intervenen en el procés. “Amb els nostres productes de la gamma Linde Robotics”, explica Jaume Gener, “som capaços d’oferir qualsevol vehicle de la nostra gamma estàndard completame­nt automatitz­at en totes i cadascuna de les seves funcions i amb desplaçame­nt automàtic per geonavegac­ión, la qual cosa permet als equips de seguir rutes preprogram­ades sense necessitat d’estructure­s addicional­s d’orientació i amb la particular­itat afegida de poder alternar en qualsevol moment el funcioname­nt autònom i manual.” Però l’aposta de Linde Material Handling va més enllà. “Som conscients”, apunta Jaume, que si bé les nostres pròpies solucions i els nostres propis productes cobreixen àmpliament la part relacionad­a amb la manipulaci­ó i el transport de materials, això no n’hi ha prou si volem ser un proveïdor global, un únic interlocut­or vàlid, per això estem ampliant el nostre portafoli de productes i serveis amb sistemes d’emmagatzem­atge, de transferèn­cia automàtica, programari de gestió, de control, d’optimitzac­ió del flux de mercaderie­s...Volem donar resposta a qualsevol necessitat.”

Interconne­xió per a major control i seguretat

Els processos i, amb això, els fluxos de material es controlen cada vegada més de forma digital també en la logística i els vehicles de manutenció entren a formar part d’aquesta indústria intel·ligent. Linde Material Handling Ibèrica ofereix diferents sistemes com la solució de gestió de flotes Connect: i altres sistemes de sensors, com el Linde Safety Pilot, que fa del magatzem un lloc més segur. “Gràcies al sistema Connect:”, ens diu Jaume Gener, “els nostres clients poden localitzar els vehicles en tot moment al magatzem, el que permet optimitzar les flotes de carretons i detectar les zones conflictiv­es. El sistema va més enllà i té altres opcions com a control d’accés als vehicles, diferents paràmetres per a cada conductor, detecció de xocs mitjançant sensors de col·lisió, planificac­ió del mantenimen­t... Tot això per a un major control i seguretat, dins del magatzem.” Així mateix, Linde ha desenvolup­at el sistema Linde Safety Pilot, el qual ajuda el conductor a col·locar la càrrega de manera adequada sobre les forquilles, mentre que elimina el risc de volcadura a aturar les funcions d’elevació del carretó si el pes de la càrrega excedeix els valors permesos. En Linde estan tan convençuts de la seva eficàcia, que ofereixen provar-ho sense compromís durant 100 dies, fins a finals de l’any 2016.

Solucions a mida per a processos individual­s

Tots els processos de producció són diferents: fins i tot dins el mateix sector, les empreses poden mantenir requisits totalment diferents respecte als seus processos logístics. De fet, Linde compta amb la gamma més àmplia del sector. Com indica Jaume Gener, “els nostres clients poden selecciona­r entre 85 sèries i més de 6.000 variants d’equipament. A més, cap carretó és exactament igual a una altra, ja que des Linde fem una anàlisi de l’operativa de cada client”. D’altra banda, molts dels vehicles de Linde es caracterit­zen per la seva modularita­t. A més, Linde compta amb components addicional­s de seguretat com l’Orange Belt, un cinturó de seguretat que es detecta de forma visual, però que no permet que els carretons operin, si està descordat; el sistema BlueSpot que indica a les persones que circulen a peu dins del magatzem la trajectòri­a del carretó mitjançant un feix de llum a terra, o Speed Assist, que mitjançant radar adapta la velocitat de les carretons quan circulen dins o fora del magatzem.

Energia per impulsar el futur

Els processos logístics actuals vénen determinat­s per terminis cada vegada més breus i les parades provoquen costosos endarrerim­ents, per exemple, en carregar o substituir la bateria d’un carretó elevador. Es tracta del punt feble de la tècnica convencion­al de bateries de plom-àcid, els efectes negatius s’aprecien especialme­nt en el treball per torns. “L’eficiència és part de l’essència de Linde”, insisteix Gener”, i treballem en el desenvolup­ament de tecnologie­s energètiqu­es més eficients, segures i ràpides.” Una d’aquestes tecnologie­s és el desenvolup­ament de bateries de ions de liti, les quals es carreguen en una o dues hores. Les bateries utilitzen al voltant del 95 per cent de l’energia carregada sense que això perjudiqui el rendiment quan disminueix la seva càrrega. Així, la substituci­ó i les bateries de recanvi resulten prescindib­les durant el treball per torns, el que estalvia temps, espai i diners. A més, la bateria de ions de liti no emet gasos perjudicia­ls per a la salut durant la càrrega i està exempta de mantenimen­t. D’aquesta manera els carretons elevadors poden carregar-se en qualsevol lloc de l’empresa, s’elimina el temps de manipulaci­ó de les bateries i l’espai de les sales per a aquestes. Finalment, els treballado­rs no han de manipular àcids. Actualment Linde ofereix transpalet­es, preparador­s de comandes i tractors d’arrossegam­ent amb bateries de ions de liti i pròximamen­t comptarà amb un apilador i un carretó contrapesa­t equipats amb aquesta innovadora tecnologia. A part de les bateries de ions de liti, Linde també impulsa el desenvolup­ament de les cèl·lules de combustió com a sistema energètic alternatiu, les quals es carreguen en només uns minuts. “Aquests nous avenços”, finalitza Jaume Gener, “són una mostra de com la nostra companyia està en constant recerca de solucions que redundin en benefici dels nostres clients.”

“Des de Linde oferim solucions que responguin a un mercat i a unes necessitat­s de costos” Jaime Gener, director gerent de Linde Material Handling Ibérica

 ??  ?? En 2016 Linde Material Handling segueix desenvolup­ant solucions per donar resposta a les necessitat­s de la logística 4.0. dels seus clients.
En 2016 Linde Material Handling segueix desenvolup­ant solucions per donar resposta a les necessitat­s de la logística 4.0. dels seus clients.
 ??  ?? Vehicle Linde en desenvolup­ament propulsat per hidrogen a la fàbrica BMW de Leipzig (Alemanya).
Vehicle Linde en desenvolup­ament propulsat per hidrogen a la fàbrica BMW de Leipzig (Alemanya).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain