La Vanguardia (Català)

L’ENTORNI FEMENI DE LA PRESIDENTA

-

MICAELA NAVARRO Jornalera als 14 anys, Díaz la va triar com a presidenta del PSOE andalús. Es va iniciar en els moviments veïnals i de dones d’Andújar. Impulsora de la lluita contra la violència masclista, sempre va encapçalar el rànquing dels consellers més ben valorats al llarg dels seus vuit anys en el Govern andalús.

MARÍA JOSÉ SERRANO Forma amb Mario Jiménez el duo col·locat per Susana Díaz per controlar la Comissió Gestora. Diputada per Còrdova, té la plena confiança de Díaz i de Juan Pablo Durán, president del Parlament andalús. Va ser alcaldessa de Baena i va ocupar la conselleri­a de Medi Ambient a la Junta.

VERÓNICA PÉREZ La revelació de la crisi socialista ha estat tota la vida en càrrecs orgànics. Separada i amb dos fills, té una personalit­at abassegado­ra. Poques hores després del seu segon part va anar al Parlament perquè el PSOE no perdés una votació. Va propiciar que les embarassad­es poguessin votar des de casa.

MARÍA JESÚS MONTERO És la consellera més antiga de la Junta ja que hi és, en tasques diverses, des del 2004. Actualment s’ocupa d’Hisenda. Metgessa de professió, de vegades la perden les formes apassionad­es. La seva experiènci­a profession­al prové d’haver estat al capdavant de l’hospital Virgen del Rocío de Sevilla

MARÍA JOSÉ SÁNCHEZ RUBIO Consellera andalusa d’Igualtat, té una àmplia trajectòri­a en càrrecs orgànics. Va ser consellera de Salut, diputada i delegada de la Junta a Granada. Va ser una de les dimissionà­ries de l’executiva, decisió que va argumentar així: “Sánchez va dir que qui no estigués d’acord amb ell que se n’anés i això vaig fer”.

 ?? JOSÉ MANUEL VIDAL / EFE ??
JOSÉ MANUEL VIDAL / EFE
 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ??
EMILIA GUTIÉRREZ
 ?? JAVIER LÓPEZ / EFE ??
JAVIER LÓPEZ / EFE
 ?? JULIO MUÑOZ / EFE ??
JULIO MUÑOZ / EFE
 ?? JULIO MUÑOZ / EFE ??
JULIO MUÑOZ / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain