La Vanguardia (Català)

Ella va dir no

- MAITE GUTIÉRREZ

Ja han transcendi­t diversos casos en què un grup d’homes graven les seves relacions sexuals i després les difonen entre amics sense el coneixemen­t de la dona. La darrera polèmica l’han protagonit­zat els jugadors de l’Eibar Sergi Enrich i Antonio Luna. Tots dos van emetre un comunicat aquesta setmana en el qual asseguren que el vídeo es va filtrar a l’àmbit públic sense el seu permís –milers de persones l’han vist a les xarxes socials–. Tots dos lamenten molt “el mal” que hagin pogut causar a la imatge del club de futbol. Tots dos temen haver ferit la sensibilit­at dels nens que els segueixen al camp. Ah, i també se’n recorden, d’ella. La deixen per al cinquè paràgraf. Potser s’ha molestat.

Segons expliquen aquests dos esportiste­s la trobada va ser consentida –si no, estaríem parlant de violació–, però la dona no va voler que la gravessin. Va dir que no, però, i què?, devien pensar ells. Si has accedit a estar amb mi de la manera que sigui, ara hauràs d’acceptar-ho tot. Les imatges es comparteix­en per riure una estona amb els col·legues, celebrant el sexe com una eina d’humiliació. “Mireu el que li fèiem!”. “Som molt mascles”.

No sembla una conducta aïllada. Un tribunal està jutjant cinc joves de Sevilla per un presumpte delicte de violació a una dona als Sanfermine­s, acte que van gravar amb els seus mòbils i van distribuir en un grup de WhatsApp sota l’assumpte “Follándono­s a una entre cinco”. Un altre jutge els investiga ara per uns fets semblants a Còrdova i la policia de Madrid va revelar un succés similar aquest estiu. Quin concepte de la sexualitat tenen aquests homes joves? Per què es delecten en el menyspreu envers les dones? Vist això, el seu marc mental està definit per una pel·lícula porno.

 ?? JAVIER SORIANO / AFP ?? El jugador de l’Eibar, Sergi Enrich
JAVIER SORIANO / AFP El jugador de l’Eibar, Sergi Enrich
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain