La Vanguardia (Català)

ERC s’allunya de Colau i anticipa el vot contrari als pressupost­os

- DAVID GUERRERO Barcelona

L’entrada dels socialiste­s al govern municipal va provocar l’allunyamen­t d’ERC, que fins aleshores es mostrava disposada a negociar amb BComú i havia donat suport a la modificaci­ó pressupost­ària de Colau. Després de la incorporac­ió del PSC, els republican­s van virar en sentit contrari: van decidir quedar-se a l’oposició i ahir van ratificar l’estratègia marcant un full de ruta que els permeti aspirar a liderar una alternativ­a d’esquerres al govern municipal en els dos anys i mig de mandat que queden.

“Defensarem Barcelona des de l’oposició, i explicarem a la ciutat de manera clara el que no s’està fent bé”, va anunciar el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, durant la Conferènci­a Municipal celebrada al centre cívic Parc-Sandaru. “Volem la Barcelona dels 150 llocs de treball de l’empresa Cisco, la que no pateix vagues de metro mal negociades, la que sap contenir un increment astronòmic del lloguer”, va dir Bosch.

El líder republicà va criticar les polítiques de Colau, però l’argument que va defensar amb més vehemència tenia poc a veure amb la política municipal: “Després de pactar els pressupost­os municipals amb lleialtat, aquesta lleialtat no va tenir un mirall al parc de la Ciutadella i la gent d’Ada Colau va perjudicar la ciutadania de Barcelona tombant els pressupost­os del Parlament”, va raonar Bosch davant l’atenta mirada del president d’ERC i conseller d’Economia, Oriol Junqueras. “No tenim més remei que

Els republican­s vinculen el suport a l’Ajuntament amb el fet que els comuns facin el mateix al Parlament

actuar en conseqüènc­ia”, va advertir el president del grup municipal d’ERC.

La barreja de política local i autonòmica va ocupar gran part de la intervenci­ó feta per Alfred Bosch davant la militància de l’agrupació barcelonin­a d’ERC, que minuts abans havia aprovat per majoria (97% a favor, 3% d’abstencion­s) el text de la ponència política que marcarà l’estratègia a seguir a partir d’ara.

Del document en qüestió es desprèn que Colau no té cap possibilit­at de convèncer ERC per tenir el seu suport en el pressupost municipal del 2017. Per la intenció de liderar l’oposició, pel context de política parlamentà­ria i perquè no s’han complert els acords que van servir per guanyar-se el vot favorable dels republican­s en la modificaci­ó pressupost­ària de la primavera passada. La inversió en l’arribada del metro a la Zona Franca i el trasllat de la presó Model són dos dels acords entre ERC i BComú que no s’han materialit­zat. El principal repte que marca la ponència és aprofitar el moment electoral favorable dels republican­s per consolidar-se als barris de la capital, on la seva presència continua sent baixa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain