La Vanguardia (Català)

La reina Sofia assisteix a una boda reial a Albània

- TIRANA Efe

Tirana, capital d’Albània, va ser ahir escenari del primer casament d’un membre de la família reial albanesa des del 1938. El príncep Leka II, pretendent al tron d’Albània, va contreure matrimoni amb l’actriu i cantant Elia Zaharia en una cerimònia a la qual va assistir la reina Sofia, a més de representa­nts de diverses cases reials europees i del Marroc, així com de monarquies ja abolides, com la russa, la persa, la grega, la sèrbia i la italiana.

La cerimònia civil va tenir lloc a la sala del Tron del palau de les Brigades de Tirana, antic palau reial. El matrimoni civil va ser celebrat per l’alcalde de Tirana, Erion Veliaj, mentre que la parella va rebre la benedicció dels clergues de cinc religions dominants a Albània –la musulmana, l’ortodoxa, la bektashi, la catòlica i la protestant– en senyal de tolerància i d’harmonia. Veliaj va recordar que Tirana és “la ciutat on es van conèixer, van alimentar la seva amistat i el seu respecte, es van declarar amor mutu i on planifique­n crear el seu niu familiar”.

La núvia, que ara es dirà Elia Zogu, lluïa un vestit blanc de vel llarg dissenyat per l’estilista kosovar Blerina Kllokoqi, mentre que el príncep Leka portava un vestit negre, armilla i corbata de color gris clar. Després d’un festeig de sis anys, la parella va triar casar-se el dia 8, que coincideix amb la data del naixement del rei Zogu, que va dirigir la monarquia albanesa entre els anys 1928 i el 1939.

Després del matrimoni civil, uns 800 convidats van ser obsequiats amb un còctel al jardí del palau residencia­l de la parella, on fa 78 anys es va casar el rei dels albanesos Ahmet Zogu amb la comtessa hongaresa Geraldine Appony.

 ?? HEKTOR PUSTINA / AP ?? Els nuvis passen entre els convidats després de la cerimònia
HEKTOR PUSTINA / AP Els nuvis passen entre els convidats després de la cerimònia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain