La Vanguardia (Català)

‘Wild Frank’ torna aquesta nit amb una entrega rodada a Austràlia

Al novembre s’emetran quatre especials sobre el tràfic il·legal d’espècies

- BARCELONA Redacció

Després de sis temporades recorrent tot el món per mostrar la naturalesa salvatge en llocs com l’Índia, el Brasil, Sud-àfrica i Tailàndia, Wild Frank estrena avui nova temporada (DMAX, 21.30 hores) en la qual Frank Cuesta viatja a un dels territoris més inexplorat­s del planeta: Austràlia, “el país de les baules perdudes”, segons el va denominar el naturalist­a Charles Darwin quan va desenvolup­ar la seva teoria sobre l’origen i l’evolució de les espècies.

Després d’aterrar al país, l’herpetòleg recorrerà les interminab­les autopistes que travessen el continent en la seva autocarava­na per localitzar criatures autòctones com cangurs, coales, dimonis de Tasmània i equidnes, a més d’altres que trenquen totes les regles de la naturalesa com és el cas de l’ornitorinc, un mamífer que pon ous, té bec d’ànec, cua de castor, cos de gos i potes palmípedes. També es donarà a conèixer la història de Harriet, una tortuga de les Galápagos coneguda com la tortuga de Darwin, que es va convertir en l’animal més longeu del planeta perquè va viure a Austràlia durant 176 anys.

Quan al novembre acabi aquesta entrega australian­a, DMAX emetrà quatre episodis especials en els quals es donarà a conèixer la lluita que Frank Cuesta encapçala contra el tràfic il·legal d’espècies al sudest d’Àsia, epicentre d’aquest negoci en el qual es paguen des de 55 euros per una mona a 14.000 per una cria d’elefant o 50.000 per un tigre. En aquests episodis, els espectador­s veuran com Frank Cuesta troba, cuida i allibera tota classe d’espècies animals, des de mones a elefants, que malviuen en pèssimes condicions mentre els obliguen a entretenir els turistes o a treballar fins que moren d’esgotament. Cuesta es marca com a objectiu rescatar-los i portar-los a les instal·lacions de la seva associació, on ell i el seu equip els proporcion­en, a més d’afecte, les cures veterinàri­es necessàrie­s per a la seva recuperaci­ó.

 ?? DMAX ?? Frank Cuesta acaricia una cria de cangur
DMAX Frank Cuesta acaricia una cria de cangur

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain