La Vanguardia (Català)

Música clàssica

- JOSEP MASSOT

MÚSICA POPULAR DE CINE. Les bandes sonores de pel·lícules cèlebres encarnen avui la música de gust popular, i la seva programaci­ó acostuma aconseguir excel·lents entrades. La Film Symphony Orchestra interpreta avui a L’Auditori Star Wars VII, Los odiosos 8, Conan, Cinema Paradiso, El cavaller fosc, Harry Potter, La llista de Schindler, Silverado i Psicosi. El cap de setmana, L’Auditori programa temes de James Horner, un prolífic autor de la música de Titanic mort l’any passat.

9/IX I 14, 15, 16/IX. L’AUDITORI. DIFERENTS HORES.

L’OCTAVA DE XOSTAKÓVIT­X. Avui, últim dia per als concerts de l’OBC dedicats a la simfonia número 8 de Xostakóvit­x de l’OBC, més la Rapsòdia sobre un tema de

Paganini de Rakhmànino­v. El mateix dia, a les 19 h, concert que commemora els 30 anys de l’Orquesta de Cambra Catalana

9/IX. L’AUDITORI. 11 HORES.

QUARTETS DE BRAHMS. També hi ha bons músics catalans. Josep Colomé, violí; Joaquín Riquelme, viola; David Apellániz, violoncel i Enrique Bagaria, piano, interprete­n els quartets números 2 i 5 de Brahms,

12/IX. L’AUDITORI. 20.30 HORES.

PRIMER PALAU. Cal cuidar les joves promeses que sorgeixen a Catalunya. El baixista Joaquín Arrabal i el pianista Daahoud Salim debuten al Palau amb obra de Pedro Valls, Schubert, Giovanni Bottesini, Beethoven, Erwin Schulhoff i Falla.

13/IX. PALAU DE LA MÚSICA CATALANA. 19.30 HORES.

GORECKI I MAHLER AL PALAU. Dins del cicle de música polonesa, Iwona Sobotka & Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Víctor Pablo Pérez, interpreta­ran obres de Karol Szymanowsk­i. L’orquestra també presentarà una obra de Henryk Górecki i la simfonia núm. 4 de Gustav Mahler.

15/IX. PALAU DE LA MÚSICA CATALANA. 19 HORES.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain