La Vanguardia (Català)

Kalise Menorquina acull la cimera mundial de gelaters independen­ts

- Barcelona

L’Internatio­nal Ice Cream Consortium (IICC), l’associació que representa nou empreses fabricants de gelats independen­ts (és a dir, que no depenen dels dos gegants del sector, Nestlé i Unilever), i que sumen una producció del 9,2% del mercat mundial, celebra aquesta setmana la seva conferènci­a anual a Barcelona, amb Kalise Menorquina com a companyia amfitriona. Des del 2013 el president de l’associació és Àlex Balaguer, director general de Kalise Menorquina per a la península i les Balears (el grup té el seu origen i part del negoci a les Canàries).

Durant una setmana, unes cinquanta persones representa­nts d’aquestes nou empreses (d’Austràlia, Noruega, el Canadà, la Xina, Croàcia, Suècia, Nova Zelanda, els Emirats Àrabs i Espanya), de proveïdors i patrocinad­ors, debatran sobre les tendències de consum (porcions més petites, nous consums, gelats salats per acompanyar àpats) i sobre com seran les fàbriques de gelats del futur. Les nou empreses agrupades sumen una producció de 1.300 milions de litres de gelats, 31 fàbriques i 40.000 treballado­rs.

Kalise Menorquina, propietat de la família canària Suárez, té una planta a les Canàries i una altra a Parets del Vallès, té una producció anual de 40 milions de litres, que ven amb marca pròpia i exporta, en part, per a altres fabricants.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain