La Vanguardia (Català)

Patrocinad­ors i Neymar, eixos de l’assemblea

-

Els comptes del club, els contractes amb els patrocinad­ors, el fitxatge de Neymar i, possibleme­nt, el malestar dels socis per la polèmica derivada dels incidents de Mestalla, centraran l’assemblea general de compromiss­aris del FC Barcelona que se celebrarà avui al Palau Blaugrana, i no com en els últims anys, que havia tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya. El president, Josep Maria Bartomeu, manté el compromís de dimitir en el cas que el conclave (estan convocats un total de 4.494 socis compromiss­aris, dels quals 3.570 han estat triats per sorteig) no avali algun dels punts determinan­ts de la gestió de la directiva.

La junta presentarà la liquidació de l’exercici passat amb uns ingressos de 678,9 milions d’euros, i un pressupost de 695 milions per a la temporada actual. Totes dues xifres constituei­xen un rècord. “Som el club número u en ingressos en el món de l’esport”, afirma la vicepresid­enta de l’àrea econòmica, Susana Monje, que destaca la reducció del deute en 160 milions els últims 6 anys. L’excessiu pes de la massa salarial dels esportiste­s en el pressupost continua sent, igual com en els últims exercicis, l’inconvenie­nt més gran de l’economia de l’entitat.

Els socis hauran d’aprovar l’ampliació per a aquesta temporada, per la via d’urgència, del contracte de patrocini amb Qatar Airways (la junta preveu convocar una assemblea extraordin­ària quan trobi un nou mecenes) i l’extensió de l’acord amb Nike, que reportarà al club uns 150 milions per temporada a partir de l’any 2018.

Serà interessan­t conèixer les posicions dels representa­nts de la massa social respecte al pacte amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, pel qual el club va assumir la responsabi­litat en dos delictes fiscals comesos als exercicis 2011 i 2013 en l’operació del fitxatge de Neymar. L’acord extrajudic­ial va significar una multa de 55 milions d’euros per al Barcelona, i Bartomeu i el seu antecessor, Sandro Rosell, per als quals l’acusació sol·licitava penes de presó, en van quedar exonerats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain