La Vanguardia (Català)

Pànic a l’ADN blanc

El Madrid aplica la clàusula de la por i no deixa jugar aquesta tarda a Mendizorro­tza Marcos Llorente, el millor jugador de l’Alabès

- Madrid

El Reial Madrid tornarà a aplicar avui la coneguda com a clàusula de la por i impedirà per contracte que Marcos Llorente pugui jugar aquesta tarda amb l’Alabès a Mendizorro­tza contra els blancs. La decisió és una pèssima notícia per a Mauricio Pellegrino. Marcos Llorente ha estat titular en vuit partits de Lliga en un equip que ha estat capaç d’empatar al Vicente Calderón i guanyar al Camp Nou i és el segon jugador que més pilotes ha recuperat del campionat (77), amb 720 minuts disputats.

El club de Florentino Pérez obliga a firmar la clàusula de la por de tots els seus cedits des de fa molts anys. En la temporada passada, la va aplicar amb Marco Asensio i Burgui a l’Espanyol o amb Omar Mascarell a l’Sporting. L’historial del Madrid està farcida de jugadors que pertanyent al club van marcar gols decisius en contra seu vestint altres samarretes, com Eto’o, Morientes, Soldado o el mateix Morata, encara que aquest estava venut amb opció de recompra al Juventus.

El que és curiós del cas de Marcos Llorente és que és impossible trobar un jugador amb més ADN blanc: fill de Paco Llorente i nebot de Julio Llorente, jugadors del Reial Madrid a finals de la dècada dels vuitanta, però a més, nét de Grosso, davanter centre del Madrid dels yeyés i renebot de Paco Gento, l’únic jugador que ha guanyat sis copes d’Europa, nomenat president d’honor del club a l’assemblea de socis compromiss­aris de diumenge passat. Dos germans més de Paco Gento, Julio i Antón, també van jugar al Madrid, però sense assolir el primer equip.

Per si Marcos Llorente no tingués prou ADN blanc, aquest s’estén també a la secció de bàsquet. Els seus oncles José Luis i Toñín Llorente van integrar durant molts anys la plantilla dedicada a ficar cistelles a l’ACB. José Luis va ser, a més, president del sindicat de jugadors.

El Madrid té aquesta temporada sis cedits: Marcos Llorente (Alabès), Burgui (Sporting), Vallejo (Eintracht), Mayoral (Wolfsburg), De Tomás (Valladolid) i Diego Llorente (Màlaga), aquest últim sense vinculació familiar amb Marcos a pesar de tenir el mateix cognom.

Amb la lesió de Casemiro contra l’Espanyol el 22 de setembre i ja que el jugador brasiler trigaria una mica més de dos mesos a reaparèixe­r, el

UN PASSAT BLANQUÍSSI­M Marcos és fill de Paco Llorente, nebot de Julio Llorente, nét de Grosso i renebot de Paco Gento

Madrid es va posar en contacte amb l’Alabès i va sondejar la possibilit­at de recuperar Macos Llorente per al mercat d’hivern. Ni el club vitorià ni el jugador no van estar gaire per la feina. Llorente se sent valorat a Vitòria, és titular indiscutib­le i sap que allà tindrà molts més minuts que al Madrid.

Ahir a Zidane li van preguntar si li agradaven o li semblaven ètiques les clàusules de la por, però es va escapolir de la pregunta: “Això és cosa dels clubs. Jo no hi tinc res a veure”. De seguida li va venir la mateixa qüestió d’una altra banda. Però no li agradaria veure Llorente davant per veure com evoluciona? I va tornar a fugir per la tangent: “És que està jugant i el veig molt. Me n’alegro per ell. El que he de fer és pensar en el meu partit”. Zidane es va mostrar ahir poc comunicati­u, només interessat a fer veure la dificultat del partit que tenia davant, donar suport a Cristiano Ronaldo en la seva baralla per la Pilota d’Or, “clarament se la mereix”, i expressar el seu malestar amb el selecciona­dor croat, Ante Cacic, per dir que convocaria Modric quan el jugador continua lesionat i no té termini de recuperaci­ó. El Madrid va viatjar a Vitòria sense Carvajal, que compleix el cicle de targetes. Pellegrino no podrà comptar amb Llorente ni amb Ibai.

 ?? GORKA ESTRADA / EFE ?? Marcos Llorente lluita amb el jugador de la Reial Societat Zurutuza
GORKA ESTRADA / EFE Marcos Llorente lluita amb el jugador de la Reial Societat Zurutuza

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain