La Vanguardia (Català)

És ètic tenir gos per lligar?

- Joaquín Luna

L’Ajoblanco del carrer Tuset entusiasma pocs noctàmbuls, però n’imanta molts perquè circula la llegenda que s’hi lliga, encara que si aparegués la comissària de la Competènci­a de la UE, danesa i liberal, clausurari­a el local:

–No hi poden concórrer tants homes i tan poques dones.

O potser li concediria una distinció europea pel foment de la competitiv­itat masculina.

Vaig trobar un routard de la nit a l’Ajoblanco i es va confessar:

–Em vaig apuntar a Tinder. Bah! Es lliga més amb gos que amb Tinder. Tinder o gos? Jo no m’apunto a Tinder ni a Facebook ni a res que deixi empremta indeleble de la intimitat, per si de gran arribo a milionari, a tribunaire o diputat del PSOE per Terol. Com vols portar doble vida si exposes tot el que fas en la vida més formal?

El meu costat fosc acaricia la idea de comprar un gos, però la societat em porta a proclamar que ni és ètic ni animalista tenir un primer gos a hores d’ara i amb l’objectiu exclusiu de guanyar

Si estigués casat, tindria gos encara que fos el ca envejós que ni rosega ni..., model Pedro Sánchez

amistats femenines en hores perdudes. Si estigués casat, ja fa temps que tindria un gos, fins i tot un ca envejós, que ni rosega ni deixa rosegar l’os, model Pedro Sánchez, que ahir va dir: “Sento els colors socialiste­s” (i jo els de la CE Europa!) i després va obrir una altra guerra civil al PSOE. Amb l’excusa de treure el gos envejós a passejar, fumaria d’amagat, m’interessar­ia per les gosses de les veïnes i faria aquelles trucades incompatib­les amb la vida conjugal.

Tenia el dubte de si jo estaria a l’altura del gos, animal amb fama de fidel. Puc donar-li una bona educació quan pretenc que sigui un còmplice (en sentit delictiu)? La gent ensenya els gossos urbans a seure, a no llepar els pantalons blancs i a bordar quan jo miraria d’inculcar-li una vida canalla i potser li posaria Fucker encara que també me n’agraden d’altres amb efa, com ara Fulgenci o Feliu, més respectabl­es i menys compromete­dors.

–I la línia d’aquesta prestatger­ia, és masculina o femenina? –Aquesta és per a gossos. Em vaig ensorrar. Acabava de descobrir una botiga deliciosa –en bona hora, fa una pila d’anys que hi és– en un carreró del Born, prou allunyat del santuari perquè ningú no em cridés l’atenció per unionista. És La Galeria de Santa Maria Novella, concession­ària a Barcelona de la casa fundada a Florència el 1612. I em vaig ensorrar fins a abandonar tota il·lusió perquè vaig entendre que un gos mereix una posició social, unes cures capil·lars i una educació que un amo com jo no podria donar-li mai.

Ni es dirà Fucker ni Filemó –l’efa escau als gossos–. I encara que no em veuran mai a Tinder, si freqüento bars de copes és perquè no tinc mitjans per mantenir un gos utilitari i seductor a la gran ciutat.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain