La Vanguardia (Català)

L’il·lusionista Jorge Luengo torna a DMAX el mes que ve amb quatre noves entregues de ‘Desafío mental’ El poder de la ment

- FRANCESC PUIG

“L’il·lusionisme té una cosa molt bona i és que ens fa tornar a sentir nens i que aconseguei­x emocionar-nos perquè ens fa creure que tot és possible”, apunta Jorge Luengo com a principal motiu perquè aquest tipus de programes tinguin èxit en televisió. L’il·lusionista torna a DMAX a començamen­ts de novembre amb més lliurament­s de Desafío mental després de la bona acollida de l’especial estrenat el juny passat. La cadena torna a apostar per aquest jove extremeny de 32 anys amb quatre noves edicions d’aquest programa produït per Globomedia (Grup Mediapro) en col·laboració amb Discovery, que tindrà una dotzena de convidats, tres per episodi, entre els quals es troben els actors Francis Lorenzo i Paula Echevarría, la presentado­ra Patricia Conde, el xef Paco Roncero o el grup musical Gemelliers.

Tots ells es deixaran sorprendre amb el control de la ment humana que ha desenvolup­at, amb molt d’estudi i entrenamen­t, aquest matemàtic i enginyer que ja ha rebut premis nombrosos i reconeixem­ents en l’àmbit internacio­nal. Amb el seu poder de suggestió i la seva forma subtil de controlar els impactes visuals i els estímuls externs, és capaç d’encertar la quantitat exacta de diners que els protagonis­tes porten a sobre o de predir el que compren en un supermerca­t.

Amb cada convidat tindrà una experiènci­a diferent i Luengo ens explica la que va viure amb Gemelliers: “Com que són dos germans bessons vam intentar donar resposta al dubte de si el que li passa a un li passa a l’altre; o si senten el mateix; o si quan un pensa una cosa automàtica­ment l’altre pensa el mateix”. L’il·lusionista explica orgullós que una altra convidada, Paula Echevarría, a qui va mostrar la seva capacitat per fer prediccion­s a cegues i endevinaci­ó de cartes, es mostrava incrèdula al principi i després va acabar gratament sorpresa. “També em va alegrar que Patricia Conde em digués que fa 18 anys que és a la televisió i que no havia vist res com això”, afirma. Per ell, cada convidat és un repte diferent: “Tots els il·lusioniste­s tenim uns patrons i unes regles per les quals ens regim, però normalment aconseguim els mateixos objectius de manera diferent en unes persones que en unes altres. És el més emocionant”.

Pel que fa als dubtes que poden sorgir sobre possibles enganys en un programa gravat de televisió, Luengo es mostra taxatiu: “A més del pacte tàcit que ha d’existir entre l’espectador i el programa, jo vaig decidir fer servir diverses càmeres en els moments en què vull que un objecte es mantingui en primer pla sense canviar-lo”. Amb aquest propòsit es divideix la pantalla en dues parts perquè en una s’hi vegi l’objecte en qüestió i a l’altra l’il·lusionista amb el seu convidat. “L’espectador pot estar segur que no hi ha cap engany”, afirma.

Il·lusionista, mag, mentalista. Com es defineix Luengo? “Com a il·lusionista que crea il·lusions a través de la ment”, afirma. “Tots els il·lusioniste­s diem que som mags perquè és mes curt, però mag és Harry Potter, que té una vareta, i il·lusionista és algú que té els peus a la terra a qui li agradaria ser mag”, afirma.

 ?? DMAX ?? L’actriu Paula Echevarría és una de les convidades a les pròximes edicions del programa
DMAX L’actriu Paula Echevarría és una de les convidades a les pròximes edicions del programa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain