La Vanguardia (Català)

Una pel·lícula sobre el terrorisme algerià a França guanya el Filmets

L’última obra de Sélim Azzazi obté el guardó del festival de curts de Badalona

- FEDE CEDÓ

La Nit de la Venus va reunir ahir a Badalona al jurat internacio­nal de la 42 edició del Filmets Film Festival, de curtmetrat­ges, que va acordar atorgar el guardó Venus, dotat amb 2.500 euros, a la millor pel·lícula a Ennemis intérieurs, del director francès Sélim Azzazi, un film ambientat als anys noranta amb el terrorisme algerià a França de fons. El preA mi especial del jurat va recaure sobre Bis Gleich, del nord-americà Benjamin Wolf, que narra la vida de dos avis, veïns del barri de Mitte de Berlín que observen el món des de les respective­s finestres. I el premi del públic, dotat amb 1.000 euros, ha recaigut en la suïssa Laura Gabay amb la pel·lícula Enquête 62, que descriu l’experiènci­a d’un estudiant que treballa en un centre de trucades per a enquestes: aquestes preguntes fan que el protagonis­ta es qüestioni la seva pròpia identitat.

El primer guardonat amb el Premi d’Honor del festival va ser Juanjo Giménez, un profession­al del cinema que, segons l’organitzac­ió, aposta des de fa anys pel curtmetrat­ge i, entre desenes de guardons, aquest any ha guanyat la Palma d’Or al millor curt del Festival de Canes. Timecode, l’obra guanyadora al prestigiós festival francès, ha pogut ser visionada a més en aquesta edició del festival de Badalona en competició.

La resta dels guardons van ser per a Die Badewanne de l’austríac Tim Ullrich, designada millor pel·lícula europea. El de millor actor va ser ex aequo per a Stein Winge i Jan Malsjö protagonis­tes de la noruega Takk for Turen i el de millor actriu per a Miriam Zohar per la seva actuació a la pel·lícula israeliana Paris al-Almayim. La Venus a la millor producció catalana se la va emportar Fernando Trullols per Marcians de Mart i a la millor espanyola Garbanzos con azúcar, d’Antonio Aguilar.

la 42 edició del Filmets Badalona han competit de 232 curtmetrat­ges de 36 països, amb més de 4.000 pel·lícules inscrites. Durant deu dies s’han omplert les seus oficials. El jurat internacio­nal ha estat format pel director Dani de la Orden, la productora finlandesa Merja Ritola, Marei-Élaine Riou, directora del festival Regard del Quebec (Canadà), el productor Ariz Cirbián i Rita Colantonio, actriu i realitzado­ra italiana.

Des dels seus inicis, el Filmets ha incrementa­t el nombre de les sessions. La secció oficial s’ha distribuït en 26 sessions, al teatre Zorrilla de Badalona i a l’Institut Francès de Barcelona. Aquest any, Irlanda ha estat el país convidat en la sessió del programa dedicada als curtmetrat­ges guardonats als festivals més importants del món, com Stutterer, de Benjamin Cleary, guanyador de l’Oscar al millor curtmetrat­ge de ficció del 2016. A part, el Filmets Familia ha permès sessions per als més petits amb curts d’animació i el Filmets en Forma, sobre el món de l’esport.

El premi d’honor va ser per a Juanjo Giménez, guanyador de l’últim festival de Canes amb ‘Timecode’

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain