La Vanguardia (Català)

Clàssica i òpera

- MARICEL CHAVARRÍA

JOAN MANÉN, UNA JOIA DE L’IN-EDIT.

El documental Variacions sense tema, en què Daniel Torres i Jaime Ballada aborden la figura del violinista i compositor no sempre prou conegut Joan Manén, s’estrena avui al Festival In-Edit. El fil conductor és la recuperaci­ó del violí que el mestre català va llegar al Museu de la Música el 1965 i que ressuscita per a un enregistra­ment.

30/X, ARIBAU CLUB 2. 17.30 H

UN HALLOWEEN AMB ORGUE.

L’organista Juan de la Rubia interpreta i improvisa sobre la banda sonora d’aquest clàssic del cinema mut que és el Faust de Murnau, un projecte que De la Rubia va començar fa cinc anys i que el dia de Tots Sants portarà al cicle d’orgue del Palau de la Música. La trama romàntica inspirada en la versió de Goethe i les antigues llegendes germànique­s es veurà en pantalla gran.

1/XI. PALAU DE LA MÚSICA. 18 H. 15 EUROS

ELS CASALS EN SEXTET A L’ENCALÇ DE BRAHMS.

El Quartet Casals fa la seva primera aparició a la temporada de L’Auditori amb el violinista polonès Krzysztof Chorzelski i el violoncel·lista francès Antoine Lederlin, dos membres del Belcea Quartet. Junts interprete­n el gran Sextet de cordes núm. 2

en sol major de Brahms. Els Casals tocaran també un dels quartets que Mozart va dedicar a Haydn i l’opus 44 de Kurtág.

5/XI SALA 2 DE L’AUDITORI. 19.30 H. 32 EUROS

DMITRI HVOROSTOVS­KI, BARÍTON HEROIC.

Al setembre es disculpava a les xarxes socials per haver de cancel·lar els seus compromiso­s momentània­ment. El seu oncòleg li recomanava una altra sessió de químio. Però l’imponent i aclamat Dmitri Hvorostovs­ki ha tornat a escena amb total normalitat, motiu de celebració per a la legió de fans que el podrà assaborir en concert amb la Simfònica del Liceu. Música russa i força Verdi, com mereix un heroi.

6/XI GRAN TEATRE DEL LICEU. 20 H. DE 10 A 170 EUROS

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain