La Vanguardia (Català)

Més ordinària que general

- Sergi Pàmies

Quan es parla del patrocini de Qatar, sorgeixen les contradicc­ions entre principis i necessitat­s

Per esperar que comenci l’Assemblea General Ordinària no hi ha res millor que submergir-se en la Memòria 2015/2016 del club i de la fundació. És literatura densa, amb moltes dades i un duel fotogràfic entre Josep Maria Bartomeu (34 aparicions a la memòria del club, 20 a la de la fundació) i Jordi Cardoner (12 i 26). La megafonia emet jazz soft de sex shop fins que sona

El cant del Barça i surten els directius. Deuen tenir pressa perquè només deixen que soni la primera estrofa. Bartomeu va de cara a barraca i s’assegura el titular contra Javier Tebas, l’abominable dirigent que ho és gràcies al Barça. Fidel al seu estil, es mostra amable, fa equilibris amb les paraules (“una temporada de rècords i de records”) i devora síl·labes que converteix­en Susanna Monje en vicesident­a.

Monje toreja les xifres amb elegància i obté una unanimitat búlgara. Dites per ella, paraules com

immobilitz­at, amortitzat i conceptes de metafísica comptable com

actiu circular no provoquen atacs de narcolèpsi­a. Apareix Òscar Grau. Encara li costa encabir una fesomia de jugador d’handbol dins d’un vestit del que ara en diem presumptuo­sament CEO i no desentona amb el nivell retòric general dels ponents. Robert Fernàndez no aporta gran cosa, i els compromiss­aris només li aplaudeixe­n les renovacion­s. Quan es parla del patrocini de Qatar, emergeixen les contradicc­ions entre principis i necessitat­s. Les intervenci­ons són respectuos­es i la sensació d’ordre, coordinat per Pere Jansà, es transmet a les hostesses, que, amb impavidesa heteropatr­iarcal, aixequen els rètols del torn de paraula.

La bona voluntat s’alterna amb certa incontinèn­cia per l’anècdota que els directius entomen amb l’alegria de saber que no passaran per cap situació delicada. Un soci demana que a l’escut del club es canviï la bandera catalana per l’estelada. A l’hora de defensar la prolongaci­ó del patrocini, a Manel Arroyo li passa com a Rajoy: convenç més a les rèpliques que al discurs. La votació certifica la qatarsi ,iel redactat pervers de la pregunta obre una petita escletxa de la finestra que obre la possibilit­at que el futur patrocinad­or no sigui Qatar i, alhora, posa la catifa vermella perquè ho acabi sent. La cerimònia té una dimensió terapèutic­a. A mesura que passen les hores, es confirma la placidesa assembleàr­ia de la jornada i es propicien fenòmens paranormal­s, com acabar creient que Cardoner, Arroyo i Bladé són la mateixa persona. A l’hora de defensar la seva gestió, Bartomeu fa servir l’estratègia Montilla, que funciona a base d’extenuar l’adversari i de paralitzar-lo amb un discurs monocordi i d’una insipidesa que, si ahir s’hagués votat, segur que hauria estat aprovada.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain