La Vanguardia (Català)

Cristiano recupera l’eficàcia

El Madrid va patir durant una hora, abans de golejar amb ‘hat-trick’ de la seva estrella

- CARLOS NOVO

El Madrid va mantenir el lideratge amb més gols que joc i va tirar endavant un partit amb molta teca contra un rival que no havia perdut al seu camp, havia guanyat al Camp Nou i havia empatat al Calderón. La millor notícia per als de Zidane, a part dels tres punts, va ser la recuperaci­ó de l’eficàcia golejadora de Cristiano, que va marcar el seu primer triplet de la temporada i encara va poder augmentar el seu compte si no hagués fallat un penal.

Durant una hora Mendizorro­za va assistir entusiasma­t a un partit valent en què es va veure de tot: intensitat a dojo, alternativ­es al marcador, grans aturades i decisions arbitrals controvert­ides. Pellegrino va apostar per una defensa de cinc i el seu equip va ser un autèntic malson per als blancs mentre li va durar la gasolina. Durant molts minuts el Madrid va ser literalmen­t atropellat per la pressió de l’Alabès. El mèrit de l’equip blanc va ser sobreposar­se a la situació i esperar el seu moment per acabar imposant l’autoritat del seu punch.

El començamen­t del duel no hauria pogut ser millor per als locals. De seguida va marcar l’Alabès, que va aprofitar la debilitat de Danilo, un filó per a qualsevol rival, ahir un altre cop catastròfi­c el brasiler, que substituïa el sancionat Carvajal. Theo Hernández, germà del Lucas de l’Atlètic, va embolicar la troca amb Danilo totes les vegades que va voler, que en van ser moltes a la primera part. Als set minuts es va internar per la seva banda i va centrar sense oposició perquè fallessin en la passada Keylor Navas i Varane i Deyverson rematés porta buida.

El Madrid va trigar deu minuts a empatar i ho va fer en la jugada polèmica de la tarda. Va botar una falta Bale i l’àrbitre va interpreta­r que Deyverson des de la tanca havia intercepta­t la pilota amb el braç dins de l’àrea i va xiular penal. Tot l’Alabès va protestar perquè va entendre que la pilota havia picat el cap de l’home que defensava. El col·legiat murcià no va cedir i Cristiano va llançar la pena màxima. Al Madrid no li xiulaven un penal a la Lliga des de feia set mesos, des del 20 de març passat contra el Sevilla, 28 partits després entre Lliga, Copa i Champions.

L’1-1 va encendre Mendizorro­za però va asserenar el Madrid i va deslligar Cristiano, que va deixar el seu costat ofuscat i fosc i va tornar a ser el davanter intimidado­r de sempre. Una fuetada seva des de fora de l’àrea, que va rebotar en un defensa, va avançar el seu equip poc abans del descans.

L’Alabès va començar la segona part com un tro, convençut que o empatava aviat o la dinàmica del partit l’allunyaria de la victòria. Al primer minut Marcelo va errar a la sortida de la pilota i va deixar Camarasa sol davant de Keylor Navas, que li va aturar la rematada. Encara tindria una altra rematada franca Deyverson al minut 53 i el porter costa-riqueny es tornaria a erigir en el salvador dels seus amb una altra aturada providenci­al.

Aquell tret fallit va ser el cant del cigne de l’Alabès. L’equip de Pellegrino va notar el cansament i a poc a poc va anar abaixant la pressió. El Madrid va començar a gaudir de la pilota cada vegada més lluny de la seva àrea. Cristiano va fallar un segon penal amb una gran aturada de Pacheco, però l’alegria local no va durar gaire. Zidane va refrescar l’equip amb la sortida de Morata per Benzema i el del planter va marcar l’1-3 tot just trepitjar el terreny de joc. Gairebé a continuaci­ó va arribar l’1-4, obra de Cristiano. Pellegrino va ser expulsat quan anaven 1-2 per protestar i el Madrid va viure un final de partit per fi relaxat i feliç.

L’Alabès va protestar el primer penal en entendre que la pilota havia picat al cap i no a la mà del jugador

?? ALVARO BARRIENTOS / AP ?? Cristiano Ronaldo, que en aquesta acció prova una xilena, va tirar dos penals: un el va fer i l’altre el va fallar
ALVARO BARRIENTOS / AP Cristiano Ronaldo, que en aquesta acció prova una xilena, va tirar dos penals: un el va fer i l’altre el va fallar