La Vanguardia (Català)

La SEPI surt de pèrdues per Indra, Airbus i Enagás

El grup d’empreses públiques guanya 57 milions el primer semestre

-

La Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI), hòlding d’empreses públiques adscrit al Ministeri d’Hisenda i Administra­cions Públiques, va tornar als beneficis el primer semestre de l’any després de registrar pèrdues en el mateix període de l’any anterior. El grup SEPI va guanyar 57 milions d’euros entre gener i juny del 2016, mentre que l’any passat va perdre 20 milions en els primers sis mesos de l’exercici.

Segons va informar ahir el grup d’empreses públiques en un comunicat, aquests resultats positius es van deure, sobretot, a l’aportació de les participac­ions minoritàri­es en empreses cotitzades en borsa. La tecnològic­a Indra (20,1%), les empreses del sector energètic Red Eléctrica (20%) i Enagás (5%) i el fabricant aeroespaci­al Airbus (4,2%) van contribuir positivame­nt als resultats per consolidac­ió pel mètode de posada en equivalènc­ia i gràcies als dividends repartits fins al juny.

Els ingressos consolidat­s del grup públic entre gener i juny es van situar en 1.971 milions d’euros. Per la seva banda, l’import net de la xifra de negoci de la SEPI, a 30 de juny del 2016, va arribar als 1.897 milions d’euros, un 7,8% menys que en el mateix període de l’any passat. Les empreses de més pes relatiu en la xifra de negoci del grup són Correos (48%), l’empresa de drassanes Navantia (18%), el grup de serveis mediambien­tals Tragsa (17%) i la gestora de residus Enusa (7%).

Les despeses associades a l’activitat del grup van ser de 2.167 milions d’euros, un 5,2% inferiors als registrats en el mateix període del 2015. D’aquest import, un 45% pertany a Correos, mentre que, per conceptes de despesa, un 53% correspon a les despeses de personal, un 27% als aprovision­aments, un 15% a serveis exteriors i el 5% a les amortitzac­ions i despeses diverses.

El volum total de contractac­ions de les empreses de producció del grup va arribar a un valor de 1.039 milions d’euros. Per la seva banda, la cartera de comandes acumulada a 30 de juny es va situar en els 4.542 milions. El hòlding empresaria­l va destacar el nivell de les carteres de comandes de Navantia, amb 2.096 milions d’euros; la d’Enusa, amb 1.446 milions, o la del grup Tragsa, amb 699 milions. En el seu conjunt, la resta de les empreses que formen part del grup aporten comandes per uns 301 milions. Fins al juny, la plantilla total del grup SEPI es va situar en les 71.758 persones. D’aquestes, un 69% pertanyen a Correos, un 16% a Tragsa, un 8% a Navantia i un 2% a Hunosa.

El hòlding públic inclou empreses participad­es com Correos, Tragsa, Navantia i Enusa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain