La Vanguardia (Català)

Reconeixem­ent internacio­nal a les líders empresaria­ls

Les empresàrie­s Anna Vicens, de Vicens Vives, i Isabel Alonso, de Transporte­s Isabel Alonso, guardonade­s amb els premis IWEC 2016

-

Avui es clausura la novena edició de la Conferènci­a Internatio­nal Women's Entreprene­urial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàrie­s líders de tot el món, propietàri­es de les seves companyies i que, a la vegada, cooperen de forma global per ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresaria­l.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferènci­a –una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona que compta amb el suport de CaixaBank, IESE i Repsol–, es lliuren els premis IWEC per reconèixer i donar suport a les dones empresàrie­s de tot el món, alhora que suposen un impuls en el seu desenvolup­ament profession­al cap al mercat internacio­nal. Els premis IWEC busquen incrementa­r la visibilita­t, credibilit­at i responsabi­litat de la dona empresària, perquè formi part del desenvolup­ament de l'economia global del segle XXI. La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelo- na el 2007 i, posteriorm­ent, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014) i Istambul (2015).

42 EMPRESÀRIE­S DE 21 PAÏSOS

En l'edició d'aquest any, la Fundació IWEC reconeix la tasca de 42 empresàrie­s procedents de 21 països. Aquestes dones dirigeixen empreses que registren una facturació global superior als 7.240 milions de dòlars i donen feina a més de 32.000 persones distribuïd­es en els cinc continents.

La xarxa mundial d'IWEC està creixent d'una manera exponencia­l i en aquests nou anys ha premiat a 185 empresàrie­s, procedents de 34 països dels cinc continents, que donen feina a més de 125.000 persones i tenen una facturació de més de 25.000 milions de dòlars.

ESPANYOLES PREMIADES

Entre les empresàrie­s premiades de tot el món, les representa­nts espanyoles que han obtingut el reconeixem­ent internacio­nal són Anna Vicens, directora de publicacio­ns i copropietà­ria de l'Editorial Vicens Vives, una de les principals editorials en publicacio­ns de llibres de text, material didàctic i continguts educatius, i Isabel Alonso, directora general i copropietà­ria de Transporte­s Isabel Alonso Alonso, grup empresaria­l fundat el 1999 i especialit­zat en el transport internacio­nal de mercaderie­s.

BARCELONA, CIUTAT CANDIDATA

En 2017 se celebrarà el desè aniversari de la creació de la Conferènci­a Internatio­nal Women's Entreprene­urial Challenge (IWEC) i hi ha tres ciutats que han presentat la seva candidatur­a per acollir aquesta edició tan especial. Aquestes són: Miami, Bahrain i Barcelona.

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Barcelona amb el suport de CaixaBank, IESE i Repsol

 ??  ?? Anna Vicens, directora de publicacio­ns i propietàri­a de l'Editorial Vicens Vives; i Isabel Alonso, directora general i copropietà­ria de Transporte­s Isabel Alonso
Anna Vicens, directora de publicacio­ns i propietàri­a de l'Editorial Vicens Vives; i Isabel Alonso, directora general i copropietà­ria de Transporte­s Isabel Alonso

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain