La Vanguardia (Català)

Van Morrison, Arcade Fire i 200 apostes més del Primavera Sound 2017

Prop de 200 noms, amb Arcade Fire, Van Morrison, Bon Iver i Frank Ocean

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

Una simple enumeració d’alguns caps de cartell de la pròxima edició del festival Primavera Sound mostra la decidida voluntat que hi ha al darrere de remarcar la seva amplitud estilístic­a: Van Morrison, Grace Jones, Arcade Fire, Bon Iver, Frank Ocean, The XX, Aphex Twin, Slayer i Solange. I és que ahir els organitzad­ors del referencia­l festival que tindrà lloc del 31 de maig al 4 de juny del 2017 al Parc del Fòrum van sorprendre tothom fent pública sense haver avisat la totalitat del seu ampli cartell.

A diferència del que solia passar en les darreres edicions –que ho feien quan faltava menys temps i en actes convocats expressame­nt–, l’organitzac­ió el va anunciar ahir al matí en un prolix comunicat amb mig any d’antelació.

El festival –que continuarà mantenint la seva programaci­ó gratuïta en diversos locals del Raval durant aquells dies– oferirà un cartell que s’acosta als dos centenars de noms, entre els quals també destaquen Metronomy, Front 242, Teenage Fan Club, The Magnetic Fields, Broken Social Scene, Flying Lotus, Mac Demarco, The Afghan Whigs, Descendent­s, Saint Etienne o el músic i actor brasiler Seu Jorge, que oferirà el seu particular homenatge a David Bowie.

En un àmbit geogràfica­ment més proper, el programa també acollirà les actuacions de Mishima, 7 Notas 7 Colores, Anímic, El Petit de Cal Eril, It’s Not Not, Barbott, Les Sueques, John Talabot, Kepa Junkera i Los Hermanos Cubero o la nova associació artística de Refree amb Rosalía.

Run The Jewels, Skepta, Miguel, Death Grips, Angel Olsen o The Make-up són també altres noms que es poden considerar de primera línia i que també prendran part en una de les edicions més polièdriqu­es quant a gèneres sonors dels últims anys. Al costat d’ells, una àmplia llista que sens dubte satisfarà els innombrabl­es segments d’aficionats de diversa inclinació estilístic­a: Grandaddy, Japandroid­s, Sampha, Swans, Gojira, The Growlers, Tycho, King Grizzard & The Lizard Wizard, Converge, The Damned, Sleep, Hamilton Leithauser, Whitney, The Black Angels, Elza Soares, Local Natives, This Is Not This Heat, !!! (Chk Chk Chk), Sleaford Mods, Badbadnotg­ood, la banda de culte dels anys seixanta The Zombies, King Krukem Talaboman, Against Me!, la pionera avantguard­ista Annette Peacock, Royal Trux, Junun, el gairebé sempre present Shellac, Glass Animals, Belako, Ame, Gas y Wild Beasts.

La proposta barreja la naturalesa biològica, l’estilístic­a sonora i el mateix concepte artístic. El mític cantant nord-irlandès Van Morrison, amb el seu recent i magnífic disc Keep me singing, tornarà a la ciutat després d’una última visita que el va ubicar al Gran Teatre del Liceu, mentre que la intèrpret indefinibl­e Grace Jones tornarà als escenaris després d’un allunyamen­t d’anys. Més lligats a la línia canònica del cicle, tornaran a venir els canadencs Arcade Fire, liderats per Win Butler i Régine Chassagne, la banda indie britànica The XX amb el seu imminent nou àlbum i el cantautor Bon Iver (és a dir, Justin Vernon) amb els temes del seu recent i excel·lent 22, a million . També llueixen les propostes encarnades per unes referèncie­s del metal extrem com Slayer, l’estrella del r&b Solange, el raper i músic dels Estats Units Frank Ocean o la subjugador­a electrònic­a Aphex Twin.

La música electrònic­a, que es beneficiar­à de l’ampliació de la zona del Beach Club, amb dos escenaris propis, inclou el popular dj alemany Dixon, al duo britànic Bicep, Recondite i el seu techno melòdic o l’innovador house d’Âme.

L’abonament per al Primavera Sound 2017 tindrà fins al 7 de gener un preu de 175 euros, i ja es pot adquirir als canals habituals de venda. Si es fracciona el pagament, el preu final queda en 180 euros.

El festival va donar a conèixer ahir per sorpresa tot el seu impactant cartell

També hi actuaran Aphex Twin, The XX, Slayer, Teenage Fanclub i Grace Jones

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? La banda canadenca Arcade Fire ja va enlluernar al Primavera Sound de fa dos anys
ÀLEX GARCIA / ARXIU La banda canadenca Arcade Fire ja va enlluernar al Primavera Sound de fa dos anys
 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? El gloriós Van Morrison tornarà a Barcelona en el seu debut al festival
ÀLEX GARCIA / ARXIU El gloriós Van Morrison tornarà a Barcelona en el seu debut al festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain