La Vanguardia (Català)

“La borsa t’ofereix tranquil·litat i seguretat, i fas una acció social”

-

Josep Antoni Casanova i la seva muller tenen un pis de 45 m2 a l’Eixample, a prop de la plaça Espanya, on vivia la sogra del Josep Antoni. En un inici el van llogar a particular­s, i també com habitatge turístic, però nalment van optar per incorporar-lo a la Borsa d’Habitatge de Lloguer de Barcelona. Fins a la data ja han signat tres contractes de lloguer a les o cines de l’habitatge.

Per què opten per la Borsa d’Habitatge de Lloguer?

Per les garanties, la seguretat i la tranquil·litat que ens ofereix. Abans havíem llogat el pis a particular­s i mai teníem la certesa que acabaríem cobrant a

nal de mes, i també el vam tenir com a lloguer turístic a través d’una agència – abans de la moda actual-, però estàvem molt a expenses de la demanda ( res, estiu, etc.).

Però la rendibilit­at que n’obtenen ara deu ser menor...

No n’estic tan segur... Encara que el preu del lloguer s’ha d’ajustar per sota del de mercat, hi ha altres bene cis econòmics que compensen aquesta diferència, com la subvenció de l’IBI, l’asseguranç­a, el no haver de pagar un gestor o l’ajut per a la rehabilita­ció.

Han optat a aquest ajut? Sí, de 15.000 euros, que ens han permès actualitza­r la instal·lació elèctrica, reformar la cuina, canviar els marcs i els vidres de les nestres... Com que és un pis petit, amb la subvenció hem pogut pagar totes les obres. I això ens queda al pis; s’ha revaloritz­at.

Recomanari­a la borsa de lloguer de la ciutat?

Sí, perquè ns a la data tot són avantatges. Els tràmits són fàcils de fer; pots enviar tota la documentac­ió –fotocòpia del DNI, de l’escriptura, de l’IBI, etc.– per correu electrònic i només cal anar a l’o cina a signar el contracte. A més, la borsa ens garanteix que cobrarem el lloguer, per no parlar de tot el vessant social, que també és molt important. Ara al pis hi viu una parella jove, que han anat a viure junts. Segurament sense iniciative­s com aquesta no hauria estat possible.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain