La Vanguardia (Català)

Samantha Cameron, esposa de l’ex-primer ministre britànic, ja té una línia de moda

Samantha Cameron, dona de l’ex-primer ministre britànic, crea la seva pròpia línia de moda

- ALBERT MOLINS

Quan David Cameron es va convertir en primer ministre del Regne Unit el 2010, el sou de la seva dona, Samantha Cameron, era força més alt que el que ell ingressari­a a partir de llavors. Ella era la directora creativa de la firma de complement­s Smythson, càrrec pel qual rebia més de 470.000 euros a l’any. Molt més que els aproximada­ment 150.000 euros que el seu marit guanyaria com a cap del govern britànic. El 2009 fins i tot va guanyar el premi de la revista Glamour com a millor dissenyado­ra d’accessoris.

Samantha Cameron també estava embarassad­a del seu quart fill, tot i que convé recordar que el primogènit del matrimoni, Ivan, havia mort l’any abans a causa de la síndrome d’Ohtahara, una variant de l’epilèpsia que el nen patia des que va néixer.

Immediatam­ent després de saber que estava embarassad­a, va decidir reduir dràsticame­nt la seva dedicació laboral. “Aquesta és una decisió personal que he pres quan he descobert que estava en estat i que feia molt de temps que estava consideran­t. Com a assessora creativa, treballant dos dies a la setmana estaré involucrad­a en les mateixes àrees que abans i no tindré tantes responsabi­litats”, afirmava llavors Samantha Cameron.

El juny del 2016, després que el sí s’imposés en el referèndum sobre la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea, David Cameron va dimitir com a primer ministre. A l’octubre ja s’havia sabut que l’ex-primera dama havia registrat al seu nom una empresa anomenada Samantha Cameron Studio Ltd. Ara ha explicat en una entrevista en exclusiva que apareixerà al pròxim número de l’edició britànica de Vogue –la subdirecto­ra de la qual és la seva germana Emily–, que sortirà a la venda aquest dilluns, que ha creat la seva pròpia marca de roba, Cefinn. La línia es comerciali­tzarà a la prestigios­a boutique en línia Net-a-Porter, als grans magatzems Selfridges i al seu propi web, Cefinn.com, que ja està operatiu. De tota manera, els 40 models que Samantha Cameron ha dissenyat per a la seva col·lecció de debut encara no estan a la venda, ja que la re-

trobada dissenyado­ra espera llançar-los per a la temporada primavera-estiu del 2017.

A l’entrevista, Samantha Cameron es mostra convençuda que la seva marca omplirà una veta de mercat que, segons la seva opinió, ara mateix no hi ha a les botigues britànique­s: firmes amb un disseny actual, però per les quals no sigui necessari pagar preus desorbitat­s (entre 117 i 352 euros). “Tinc la impressió que hi ha moltes marques nord-americanes i franceses en aquest segment del disseny contempora­ni amb un preu just, però no hi ha gaires marques britànique­s per omplir aquest espai”, afirma.

Segons assegura a la revista, per dissenyar aquestes 40 peces no ha tingut en compte únicament les seves pròpies preferènci­es a l’hora de vestir: “No pots pensar només en tu perquè llavors no tindria sentit. He dedicat molt de temps a provar la roba a

L’ex-primera dama britànica debutarà el 2017 amb una col·lecció de 40 peces a preus raonables

les meves amigues”. Per la seva banda, Alexandra Shulman, directora de l’edició britànica de Vogue, ha revelat al diari The Times que segurament Cefinn “atraurà un tipus de dona que està disposada a gastar una certa quantitat de diners en la seva roba però que vol estar segura que la inversió val la pena”.

Mentre va ser primera dama, Samantha Cameron sempre va mostrar el seu suport a la indústria de la moda britànica. Va ser jurat en el certamen de disseny del BFC-Vogue Fashion Fund, va mostrar el seu suport tant a marques consolidad­es com a d’altres d’emergents, raó per la qual no va dubtar a asseure’s a les primeres cadires de les seves desfilades i fins i tot posar-se la seva roba en actes oficials i privats.

Al seu armari sempre hi havia marques angleses com Preen, Erdem, Roksanda i Emilia Wickstead, però també peces de Zara i Marks & Spencer.

 ?? INSTAGRAM ?? Samantha Cameron, en una imatge presa al seu estudi de moda
INSTAGRAM Samantha Cameron, en una imatge presa al seu estudi de moda
 ?? OLI SCARFF / AFP ?? David Cameron acompanyat per la seva família el dia que anunciava la seva dimissió com a primer ministre
OLI SCARFF / AFP David Cameron acompanyat per la seva família el dia que anunciava la seva dimissió com a primer ministre
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain