La Vanguardia (Català)

Parèntesi en la vaga de neteja a l’aeroport

-

Ahir va ser l’última jornada de protesta –ara per ara– dels treballado­rs de la neteja de l’aeroport del Prat, que avui a les sis del matí han de tornar a la rutina per recuperar el ritme habitual de feina després d’haver prestat serveis mínims durant cinc dies consecutiu­s.

“La negociació amb l’empresa durant aquests dies ha estat nul·la i no hi ha resolució al conflicte”, va assegurar el president del comitè d’empresa de Valoriza, companyia adjudicatà­ria de la subcontrac­ta, Manuel Delgado, en l’enèsima manifestac­ió d’aquesta setmana, que ahir va aplegar unes 500 persones a la T1. És per això que es manté la vaga convocada per als dies 22 i 23 de desembre. Llavors, si no es resol el conflicte, l’aeroport tornarà a quedar inundat per la brutícia i presentarà una imatge desoladora, tal com ha passat des de dilluns. Seran uns dies amb molt de trànsit aeri coincidint amb l’operació sortida de Nadal. Fins aleshores, l’aeroport tornarà a la normalitat.

“El problema s’ha enquistat”, lamenta Delgado, que alerta de “més mobilitzac­ions” després de les que ja han estat anunciades si finalment no es troba una solució definitiva al conflicte. Els treballado­rs denuncien que Valoriza va aconseguir l’adjudicaci­ó del servei fent una oferta “a la baixa” i que ara vol repercutir la rebaixa del cost en les condicions laborals dels treballado­rs.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Aspecte de l’aeroport del Prat durant la jornada d’ahir de vaga del servei de neteja
XAVIER GÓMEZ Aspecte de l’aeroport del Prat durant la jornada d’ahir de vaga del servei de neteja

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain