La Vanguardia (Català)

Pisarello diu als empresaris que Barcelona els necessita

-

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va demostrar ahir en un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya que el govern d’Ada Colau ha decidit suavitzar, almenys en les formes, la seva relació amb el món empresaria­l. El número dos del Consistori va convidar el sector privat a construir amb l’Ajuntament i amb els altres agents socials “un gran pacte de ciutat, basat en una societat i una economia plurals, diverses, distributi­ves i híbrides”. Aquest és, segons el seu parer, l’objectiu que s’ha de marcar Barcelona per “brillar amb llum pròpia en el conjunt de les grans ciutats”. “La ciutat –va afirmar– us necessita”.

Pisarello va assegurar als assistents a la conferènci­a que és moment d’aprendre dels errors del passat i “deixar enrere l’economia de les bombolles” per substituir-la per una “economia del talent”. “Volem inversió social i ambientalm­ent responsabl­e –va afegir–. Les inversions especulati­ves no són benvingude­s a la ciutat. En canvi, totes les que vinguin a impulsar el sector productiu, sí”.

En un discurs que va sorprendre en gran part els assistents per la seva moderació, el braç dret d’Ada Colau va destacar com a fet positiu que Barcelona sigui una ciutat segura i que s’hagi convertit en “un gran clúster tecnològic”. En aquest sentit, no va tenir inconvenie­nt a destacar la tasca feta per l’anterior alcalde, el convergent

El tinent d’alcalde destaca la tasca de Trias per fer d’aquesta ciutat un clúster tecnològic

Xavier Trias, present a l’acte, i a reiterar que aquest govern “creu molt en la col·laboració privada”.

Preguntat per la decisió de la Fira d’excloure els cossos policials i l’exèrcit del Festival de la Infància, va reaparèixe­r el Pisarello més polèmic. Va justificar la decisió perquè el festival ha de ser un espai basat en “valors de pau i solidarita­t”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain