La Vanguardia (Català)

Cuina austríaca moderna

L’Steirereck és considerat el millor restaurant del país

-

Cada any, a finals de novembre, quan es comuniquen les estrelles Michelin de la península Ibèrica, som majoria els gastronòma­des que públicamen­t o privadamen­t expressem el nostre desencant.

Ens passa el mateix quan a mitjans de juny apareix la llista amb els 50 millors restaurant­s del món.

Generalmen­t el desacord no està amb els afortunats que justament han obtingut els preuats reconeixem­ents, sinó en les importants i lamentable­s absències. Probableme­nt no ho hauríem de fer, però en els esmentats moments tendim a comparar i ens vénen a la memòria els Hispània, Isidre, Paco Pérez, Jubany, Fermí Puig i un llarg etcètera, tots representa­tius de la gran cuina catalana.

Precisamen­t, 5 a Taula, just quan es feien públiques les noves estrelles de l’any 2017, estava dinant a l’Steirereck de Viena, considerat el millor restaurant d’Àustria, actualment amb dues estrelles i que ocupa el novè lloc del món.

Al capdavant de la seva cuina hi trobem Heinz Reitbauer, que després d’uns stages a prestigios­es cuines europees va tornar a Àustria i va obrir un restaurant rural a la regió d’Estíria amb una granja de la qual continuen sortint molts dels excel·lents productes utilitzats a la seva cuina. Heinz té anomenada per ser compromès amb la sostenibil­itat de les matèries primeres.

El 2005 es va posar al capdavant de l’Steirereck, ubicat des de fa 45 anys en un modern edifici de vidre en forma de cub dins del parc Central vienès. Defineixen la seva cuina com a austríaca contemporà­nia.

En un restaurant d’aquestes caracterís­tiques esperes gaudir, que et sorprengui­n i, si és possible, emocionar-te. Cap dels comensals que compartíem taula no vam experiment­ar aquestes sensacions i, a més, no va ser fàcil identifica­r els ingredient­s de cadascun dels set plats que prèviament ens va suggerir el xef. En la majoria hi predominav­a la carbassa, la remolatxa i els espinacs, però tot en mínimes porcions. I és llavors quan inevitable­ment tornes a comparar.

 ?? STEIRERECK ?? El restaurant està situat en un edifici amb forma de cub vidrat
STEIRERECK El restaurant està situat en un edifici amb forma de cub vidrat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain