La Vanguardia (Català)

Lucrecia i els Lunnis tornen a Clan per explicar llegendes als nens

A partir d’avui el programa infantil emetrà onze entregues especials

-

Els Lunnis tornen avui a Clan TVE amb un nou projecte, Lunnis de leyenda, onze episodis en què els més petits podran aprendre sobre els protagonis­tes de la història i les llegendes espanyoles. Anníbal, Hèrcules, Cervantes, Sant Jordi, Colom, Blas de Lezo, el Quixot i l’Olentzero seran alguns dels protagonis­tes d’aquestes aventures animades que la cantant Lucrecia narrarà a Lucho, Lupita, Lulila i Lublú amb el seu llibre màgic.

Lucrecia avança que en cada capítol els més petits podran aprendre a “discernir entre llegenda i història real”, alhora que interiorit­zaran una sèrie de valors que els Lunnis i ella mateixa els transmetra­n amb els contes i les cançons. La música hi té un paper molt important, ja que cada episodi acaba amb una cançó que resumeix la història del dia.

Lunnis de leyenda es presenta com un producte transmèdia que permet que es consumeixi­n de manera independen­t les cançons i les històries, a banda de donar als nens l’opció de crear els seus propis personatge­s retallable­s al web. Des d’avui, cada dissabte a les 10.30 hores s’emetrà un nou episodi, fins que amb l’arribada de les vacances de Nadal es programin diàriament. Com a especial de Nadal, es dedicarà un episodi a l’Olentzero, un clàssic del folklore basc i navarrès que reparteix regals entre els nens que s’han portat bé.

Aquesta aposta de TVE ve acompanyad­a de Vamos a la cama, la nova “funcionali­tat” de l’aplicació de Clan que, segons el director de continguts infantils de RTVE, Yago Fandiño, permet que els pares programin l’hora d’anar a dormir dels fills posant-los la nova versió del tradiciona­l tema dels Lunnis.

Aquests personatge­s van començar la seva etapa a TVE el setembre del 2003, quan “es van popularitz­ar” i van convertir el seu espai en el “programa més rendible” de la cadena, recorda el director de TVE, Eladio Jareño.

 ?? RTVE ?? Lucrecia defineix com a “joies” els nous lliurament­s dels Lunnis
RTVE Lucrecia defineix com a “joies” els nous lliurament­s dels Lunnis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain