La Vanguardia (Català)

El Barça s’hi juga mitja Lliga

L’equip blaugrana es vol reivindica­r amb un triomf i acostar-se al líder Madrid

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El Barça s’hi juga mitja Lliga aquesta tarda al Camp Nou. L’axioma pot semblar exagerat, ja que després del clàssic d’avui quedaran 24 jornades, un llarguíssi­m camí en el qual hi ha possibilit­ats de recuperaci­ó. Però a ningú no se li escapa, començant pels jugadors barcelonis­tes, que una derrota contra el Madrid deixaria molt tocat el campió, a nou punts del líder i amb la mala maror amenaçant el vaixell. En canvi, un triomf serviria als de Luis Enrique per reivindica­r-se i per col·locar-se a només tres punts, darrere dels blancs, fent-los sentir la pressió. Les urgències són per al Barcelona, i la gran oportunita­t, per als de Zinédine Zidane.

Però en aquesta situació la història indica que molt sovint s’imposa el que arriba amb fam, el que aterra en el clàssic rabiós per no haver fet els deures les setmanes anteriors. I no hi ha hagut pitjor versió del Barça de Luis Enrique que la del matx d’Anoeta, un empat amarg pel futbol lamentable que va desplegar l’equip.

Aquest partit per oblidar tampoc no es va endolcir entre setmana, perquè els suplents també van practicar un joc trist a Alacant. El Barcelona necessita reactivar-se i en aquest sentit un clàssic sempre produeix un electroxoc.

Si el Madrid va trencar al Camp Nou a l’abril una ratxa de 39 partits sense perdre del Barça, ara són els barcelonis­tes els que poden posar fi a una sèrie de 32 matxs imbatuts dels madridiste­s.

Els de Zidane no cauen en cap competició des del 6 d’abril a Wolfsburg i a la Lliga no capitulen des del 27 de febrer, quan l’Atlètic de Madrid va vèncer al Santiago Bernabeu. De fet el tècnic francès no sap el que és perdre en el campionat fora de casa.

Per capgirar aquesta situació el Barcelona recupera un del seu fars, Andrés Iniesta; la seva saviesa futbolísti­ca s’ha trobat molt a faltar les últimes setmanes. Caldrà veure quants minuts aguanta després de la inactivita­t, però el col·lectiu requereix el seu ordre i el seu control dels temps. A partir d’aquí no s’esperen grans modificaci­ons a l’alineació de Luis Enrique, entre altres raons perquè els que han de ser els meritoris no han demostrat gaire.

A l’asturià sempre li queda l’opció de reconverti­r Mascherano al lateral dret, per intentar tapar Cristiano Ronaldo, davant els dubtes que ha ensenyat a les grans places Sergi Roberto. En aquest cas Umtiti formaria al costat de Gerard Piqué.

A l’altra banda del camp el Barça s’encomanarà a Lionel

Messi, que ha fet cinc dels últims set gols de l’equip però que, curiosamen­t, acumula cinc clàssics sense veure porteria. En l’era Luis Enrique l’argentí encara no ha marcat davant el Madrid i ja aniria sent hora de posar fi a aquesta ratxa. L’última vegada que Leo va veure porteria contra els blancs va ser la temporada de Gerardo Martino, amb un triplet al Bernabeu (3-4) en un partit al qual el Barcelona també va arribar darrere dels

merengues.

Però la millor notícia per als blaugrana seria que els companys de davantera de l’argentí recuperess­in la pólvora. Ni Neymar, que fa més d’un mes que no marca, ni Luis Suárez han estat clarividen­ts davant els porters últimament.

El Barça hauria d’aprofitar la circumstàn­cia de disposar de la seva davantera titular, mentre que el Madrid no pot alinear ni Gareth Bale ni Álvaro Morata, a més de patir també la baixa de Toni Kroos, que ahir va començar a entrenar-se amb el grup. En el conjunt blaugrana l’únic descartat per problemes físics és Jérémy Mathieu.

En el clàssic de l’hora del cafè el Barcelona es vol despertar amb força. Ja ha fet prou la migdiada i no vol passar del somni al malson.

LA FAM DEL GENI Messi encara no ha marcat en un clàssic en l’era Luis Enrique, però arriba amb la pólvora a punt

DINÀMIQUES DIFERENTS

Els blancs van trencar una ratxa del Barça; ara el campió aspira a tornar el cop

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Lionel Messi disposant-se a controlar una pilota durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva
XAVIER GÓMEZ Lionel Messi disposant-se a controlar una pilota durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain