La Vanguardia (Català)

Diego López com a garant

El porter perico posa a prova la seva bona ratxa davant el perill de l’atac de l’Atlètic

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

“Físicament em trobo més bé que quan jugava al Vila-real”. El mateix dia de la seva presentaci­ó, a les acaballes del mercat, Diego López feia una declaració d’intencions que en aquell moment va poder semblar buida. Si més no, voluntaris­ta. Els anys no passen debades i el porter gallec ja n’ha fet 35. Qui sí que sabia l’abast real d’aquelles primeres paraules era Quique Sánchez Flores.

El tècnic va apostar fort per ell després de descartar Pau López i comprovar ja d’entrada que l’opció de Roberto tampoc no era la bona. Per això no va dubtar a pressionar el club i a gestionar personalme­nt la seva arribada per donar-li la titularita­t. L’aposta va ser bona: Diego López ha esdevingut un dels jugadors clau del seu projecte al capdavant de l’Espanyol i aquest vespre afronta el seu repte més important d’ençà que defensa la porteria blanc-i-blava: aturar l’Atlètic, un equip contra el qual sempre ha encaixat. Se sent preparat i els números l’avalen.

Després de dues temporades al Milan sense pena ni glòria, el porter torna a brillar a la Lliga. Fins al punt de situar-se com un dels millors porters de la competició. Amb 11 dels 13 partits disputats, és el segon amb més bon coeficient en la lluita pel trofeu Zamora després de Sergio Asenjo. El porter del Vila-real suma 0,77 gols per partit davant els 0,81 de l’espanyolis­ta. Aquesta nit al Vicente Calderón Diego López, a més, defensarà la millor ratxa d’imbatibili­tat de la temporada: 406 minuts sense rebre cap gol, davant dels 315 que va aconseguir Rulli abans de la visita del Barcelona a Anoeta i dels 311 d’Oblak al començamen­t de temporada.

“Jugarem les nostres cartes al Calderón, i lògicament la principal passa per no encaixar gols –reconeix el porter, que s’ha adaptat perfectame­nt a la seva vida barcelonin­a i ja ha declarat la intenció de continuar a l’Espanyol–. El mèrit és del porter i de tots, perquè el millor és no haver d’intervenir. Si cal fer-ho, tornaré a intentar ajudar, tot i que la base d’aquesta bona ratxa és que tots treballem molt”.

En el difícil partit contra l’Atlètic, el tercer màxim golejador de la Lliga després de Reial Madrid i Barcelona, el porter blanci-blau, a més, tindrà dos reptes personals: estroncar la sagnia que sempre ha patit davant els matalasser­s i lluitar per la seva millor ratxa, els 519 minuts en què va mantenir neta la meta del Vila-real a la temporada 20082009. Diego López creu fermament en les seves opcions. Des que és a Barcelona que suma al seu entrenamen­t diari sessions personals en un gimnàs privat, on va amb la seva dona. “Creieume, estic en un gran moment físic”, insisteix.

LA RECEPTA DEL PORTER “Al Calderón jugarem les nostres cartes, i la principal passa per no encaixar”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain