La Vanguardia (Català)

Bartzokas guanya la partida a Pascual

- ALFRED BELLOSTAS

La tornada de Xavi Pascual al Palau va ser un còctel d’emocions. El tècnic català va ser molt ovacionat pels seguidors barcelonis­tes en record de les seves vuit temporades i mitja al club, finalitzad­es l’estiu passat amb un balanç de 19 títols. Però Bartzokas, com va passar al playoff de l’última Eurolliga, va guanyar la partida a Pascual en un duel que l’equip blaugrana va controlar amb més claredat del que s’esperada. L’encert en els triples (10/23, precisamen­t davant el que era el millor equip de la competició en aquest aspecte i que ahir es va quedar en un fluixíssim 4/26) i la gran tasca de Tomic sota els taulers (16 p, 6 r) van ser decisius en un Barça que va funcionar més bé com a bloc.

Després de tres derrotes seguides, el Barça necessitav­a reaccionar de manera obligatòri­a, i la veritat és que va jugar una bona primera part, malgrat que al descans només vencia per 36-31 per culpa de dos minuts desafortun­ats. Tomic va ser el més destacat d’aquests minuts, amb deu punts el primer quart, quan va superar la feble defensa de Singleton. Però el pivot dels Estats Units es va venjar en atac igualant la mateixa xifra en un duel espectacul­ar sota els cèrcols. El debut de Renfroe va coincidir amb una bona ratxa del Barça, que es va distanciar fins al 33-25 gràcies a un parcial d’11-2 que va acabar amb una ratxa de quatre minuts sense anotar. Pascual no trobava la fórmula per frenar el seu exequip, en part pel desencert del seu equip en el tir exterior. A més a més, Burussis –que no va anotar– no tenia res a veure amb el jugador que va sorprendre la temporada anterior a Vitòria.

Si la primera part ja havia estat positiva, encara ho va ser més un tercer quart en què Oleson va aconseguir dos triples. Però la millor virtut dels barcelonis­tes és que tots van contribuir –Vezenkov de manera notable– a l’anotació, que va ser creixent fins al 5740 del minut 30 per a desesperac­ió de Pascual, incapaç de frenar els constants errors dels seus jugadors. Al final, el millor va ser que gran part d’aquella renda es va mantenir, una dada molt important davant un rival directe.