La Vanguardia (Català)

Tesla comença la venda dels seus cotxes a Espanya

- Redacció

El fabricant dels Estats Units d’automòbils elèctrics Tesla va revelar ahir la seva estratègia comercial a Espanya, on els models que té al mercat ja es poden encarregar per internet fins que obrin les botigues insígnia de la marca a Barcelona i a Madrid en el segon semestre del 2017. “Els clients espanyols poden visitar Tesla.com/es_ES per dissenyar i encarregar el Tesla”, va dir la companyia fundada pel visionari empresari nord-americà d’origen sud-africà Elon Musk en un comunicat.

Tesla, amb seu a Palo Alto (Califòrnia), fabrica actualment dos models de luxe, l’S i l’X, amb preus a partir dels 80.000 i 103.000 euros, respectiva­ment, així com un model més econòmic, el Tesla Model 3, que podria estar disponible el 2018.

Els models actualment en comerciali­tzació disposen d’acceleraci­ó potent i d’unes de les autonomies més grans del segment (613 quilòmetre­s l’S i 542 quilòmetre­s l’X). La firma disposa de set estacions de supercàrre­ga amb un total de 36 llocs al corredor mediterran­i i més de 50 ubicacions de càrrega en destinació. Tots dos models poden incorporar l’opció de pilot automàtic.

Les primeres comandes estan previstes per a finals del primer trimestre del 2017. Els lliurament­s es realitzara­n a les instal·lacions d’hotels de càrrega en destinació de Barcelona i Madrid. Tesla, que aquesta tardor va anunciar els seus primers beneficis trimestral­s, té interessos en altres negocis relacionat­s amb energies netes com ara bateries i plaques fotovoltai­ques.

 ?? TESLA ?? Un dels dos models de Tesla, el model S
TESLA Un dels dos models de Tesla, el model S

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain