La Vanguardia (Català)

Els perjudicat­s d’Abengoa demanen al jutge informes de KPMG i Deloitte

- LALO AGUSTINA

La Plataforma de Perjudicat­s d’Abengoa, representa­da per l’advocat Felipe Izquierdo i el despatx Ius Aequitas, va demanar ahir a Ismael Moreno, del titular del jutjat central d’instrucció 2 de l’Audiència Nacional, que exigeixi a la companyia sevillana, el seu auditor, la CNMV, KPMG i Álvarez & Marsal una sèrie de documentac­ió bàsica per intentar provar la comissió dels delictes societaris objectes de la seva querella.

L’escrit de la plataforma arriba dues setmanes després que l’Audiència Nacional ordenés al jutge Moreno admetre a tràmit la querella contra Felipe Benjumea i Manuel Sánchez Ortega, expresiden­t i exconselle­r delegat d’Abengoa, respectiva­ment, per falsedat documental i altres delictes societaris. El tribunal de l’Audiència Nacional va ordenar al jutge que prengués declaració a 19 exconselle­rs i a l’auditor Deloitte.

Ara, els querellant­s demanen al jutge que, abans d’això, requereixi a KPMG que lliuri els informes sobre les seves necessitat­s de liquiditat i el seu deute elaborats a finals del 2015; a la consultora Álvarez & Marsal, que faci el mateix amb el pla de viabilitat d’Abengoa de fa uns mesos; a la CNMV, que aporti documents amb tots els requerimen­ts d’informació a l’empresa; a Deloitte, la seva auditora, els papers de feina dels anys 2013 al 2015 i tota la correspond­ència amb la companyia; i a la mateixa Abengoa, nombrosa documentac­ió comptable. El jutge pot acceptar aquesta petició o ignorar-la i cridar ja a declarar eels querellats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain